Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Vissteken zoeken met Google Maps

Vanmorgen vroeg zette ik de computer aan om nieuw viswater te bestuderen op Google Maps. Deze dienst werkt namelijk heel goed als je nieuw viswater zoekt. Je kan met verkeersview, satellietview en streetview ontzettend veel achterhalen als het neerkomt op visplekken. Google Maps heeft bij mij al tientallen succesvolle visuren bezorgd. In deze casestudie laat ik zien hoe ik dat doe.

Vissteken zoeken met Google Maps
Regio

Het eerste wat je moet bepalen voordat je überhaupt op de kaart van Google Maps gaat kijken is bepalen op wat voor water je wilt gaan vissen en hoe. Groot water, rivier, stromend water, polder sloten, van de kant of vanuit de boot. Zelf ben ik een visser die zijn uren maakt op de kant en het liefste vist in relatief klein water in een rustige omgeving. Ik beschik over een auto en vind het niet erg om een stukje te rijden om buiten mijn eigen regio te vissen.

Vissteken zoeken met Google Maps

Bijvoorbeeld: onlangs viel mijn oog op Nieuwkoop. Het is het soort viswater dat me aanspreekt. Als je maps.google.nl intypt, vervolgens Nieuwkoop in het zoekvenster invult en op de vergrootglas klikt dan zoomt de Google Maps in op Nieuwkoop. Wat ik persoonlijk het makkelijkste vind, is om rechtsboven het type kaart op 'satelliet' te zetten, zo zie je in één oogopslag de kleur van het water en de groene omgeving. Zoals hieronder afgebeeld.

Vissteken zoeken met Google Maps
Plek spotten

De volgende stap is om in te zoomen en een autoweg of een fietspad in de buurt van het water te vinden zodat je in ieder geval bij het water kunt komen. Hetgene wat ik daarna doe is op willekeurige plekken het oranje streetview-mannetje op de kaart slepen en kijken of het water en de omgeving in de smaak valt. Niet te breed, niet te small, waterlelies, riet aanwezig en het meest belangrijke: een goed gevoel erbij hebben!

Vissteken zoeken met Google Maps
Routebeschrijving

Als je een mooie visstek gevonden hebt, is het noodzakelijk om de Streetview te sluiten zodat het overzicht van boven krijgt. Vervolgens klik je met de rechtermuis op een stuk weg en kies je 'routebeschrijving naar dit punt'. Vul bij het A punt je huisadres in en je ziet meteen hoelang je er met de auto over doet.

Vissteken zoeken met Google Maps
Locatie delen met vismaat

Om het navigeren iets makkelijker te maken, klik je met de rechtermuis op een weg en kies je 'wat is hier'. Er wordt meteen een straatnaam, nummer en plaatsnaam getoond. Mocht je een verkeersview, satellietview of een streetview willen delen met je vismaat dan kan dat door links op het kettingicoon te klikken en korte url aan te vinken. Deze genereert een korte url die je makkelijk kan delen.

Vissteken zoeken met Google Maps
Kleine moeite, groot plezier

Als ik alles bij elkaar optel, kost het je nog geen tien minuten om een nieuwe, spannende, uitdagende visstek te zoeken voor jou en je vismaten.

Succes met de nieuwe visstekken en ik ben reuze benieuwd naar je Google-Maps-visvangsten.