Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

2 vistechnieken, 1 uitkomst

04 jun 2007
2 vistechnieken, 1 uitkomst

Toen ik vanmorgen vroeg op me werk aan kwam merkte ik al snel dat het vandaag mooi weer zou worden en dat het me een prima plan leek om een middagje aan de waterkant te spenderen.

Ik begon met vissen op de stek waar we afgelopen donderdag zijn geeindigt met een mooie baars van 42 cm. Voorn aan de haak, en wachten maar op die snoekbaars. Ze moeten er wel zitten!

Zelf na een fix aantal uurtjes geen teken van vis te hebben gezien ben ik naar een andere plek gegaan die niet ver daar vandaan was. Een tijd terug had ik daar wel goed gevangen, mede op een mepps spinnertje met een rode staartpluim. Ik begon er vrolijk te vissen met 2 dobbers en doodaas maar na verloop van tijd besloot ik om mijn lichtste hengel te switchen naar de mepps spinner en kijken wat dan het resultaat zou zijn.

Na een 3tal minuten voelde ik iets vechten aan het einde van mijn lijn en na een kort drilletje kwam deze esox een kijkje nemen op de kant.

Zo dat is een goed begin! snel weer verder en kijken wat ik van deze dag kan maken. Niet veel later ving ik een baarsje en 1 worp erna dook er weer een baars op! Ik kon die kans niet laten schieten en wierp meteen weer op die plek en na een paar halen aan de slinger van mijn molen leek ik was te zitten, maar gek genoeg bewoog hij deze keer!

Mijn hart begon sneller te kloppen en de 10grammer ging behoorlijk krom, ik vroeg een voorbijganger of hij wou stoppen en mij helpen met de vis. Want ik zag al dat het mij niet zou lukken in mijn eentje met een aflopende kant en zo'n licht hengeltje.

Na 3 flinke douches te hebben gekregen lukte het om de vis te pakken, op de foto te zetten, en terug het water in de laten. Nadat de vis weer op adem gekomen was bedankte ik de man voor zijn hulp en ging ik vrolijk verder met vissen.

2 vistechnieken, 1 uitkomst

Na de dril van die laatste snoek waren de vissen toch een beetje geschrokken denk ik en ben ik maar weer een stukje verderop gaan zitten; Een mooi lelliebed, wat overhangende bomen, zou ik er nog eentje kunnen vangen?

Die vraag was niet snel beantwoord of ik voelde alweer vis aan mijn lijn, maar voor ik het door had was hij er ook weer vanaf. Met verbaasde ogen keek ik over het water heen en zag ik een groepje flinke karpers zwemmen. Misschien had ik wel gewoon een karper gehaakt. Ah fijn, ik heb niets meer kunnen vangen en heb Mitchel nog even laten kijken naar de visplek en er is wel een kansje dat we daar gaan karperen binnenkort!


Word vervolgd in mijn volgende visverslag ;)
Jelle