Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Baarsplug ontgroent

04 okt 2010
Baarsplug ontgroent

Nadat ik in de stad wat nieuwe kunstaasjes had aangeschaft leek het ons een goed idee om deze dan ook te gaan testen. Maandag ochtend ging de wekker, pakte ik mijn spullen bij elkaar en fietste ik naar Remco die al stond te wachten op de afgesproken plek. Op een paar baarzen die het aas volgde na was er niet veel actie dus we besloten het verderop te proberen.

Beide begonnen we heel enthousiast te werpen en van aas te verwisselen maar niets mocht baten tot op een geven moment er uit de lelies een witte vis vol op de x-rap dook. Ik dacht eerst aan een grote baars maar het bleek een leuk snoekje van 52cm te zijn.

Snel gemeten, onthaakt, fototje gemaakt en terug het water in. Vol goede moed viste we verder, maar gek genoeg bleef het actieloos. Er zat niets anders op dan door te gaan naar een derde plek waar we eerder al baarzen en snoeken wisten te vangen.

Gelukkig was er niemand aan het vissen en begonnen wij al werpend en sleepend roofvis te verleiden. Omdat we totaal geen reactie kregen van de roofvissen en het water nogal donker was besloten we wat feller aas aan de wartel te knopen. Ook dit resulteerde niet tot een aanbeet. Na een uurtje te hebben geworpen kon ik het niet laten om toch maar weer de shallow x-rap te bevestigen en dicht bij een mooi leliebed te gooien. Ik gooide netaan op een lelie en trok heel voorzichtig binnen zodat hij niet vast kwam te zitten, op dat moment dook en een snoek op de plug. Zonder te twijfelen gooide ik mijn plug recht voor de lelies en ik voelde direct al een mooi gewicht aan de lijn. Het moest die snoek wel zijn!

Remco tilde de 74cm snoek het water uit, onthaakte deze en maakte wat fotos (die helaas niet opgeslagen zijn). Nadat we deze snoek weer terug in zijn element zette viste we nog even verder maar dit zonder succes.

Baarsplug ontgroent

We besloten om het hierbij te laten voor vandaag en een andere keer terug te keren.

Groet,
Remco en Jelle