Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Dagje baarzen

08 okt 2006

Vandaag stond in de planning om langs mijn oma en opa te gaan omdat mijn opa jarig was van het weekend, ik was van plan mijn hengels mee te nemen en even te gaan gooien als het weer mee zou zitten. Aangezien ze daar mooi water hebben moest dat wel goed komen!

Omdat mijn broer ervan houd om met kleine spinnertjes te vissen leek met het een leuk idee om alleen maar te spinnen. Eenmaal aangekomen bij een mooie nieuwbouwwijk begonnen we te werpen.
Ik zag een mooie kans bij een paar hangende bomen en bij de 2de worp werd dat bevestigt!

Dagje baarzen

De eerste vis was een feit, geen grote maar in ieder geval teken van vis.
Lopend door de nieuwbouwwijk opzoek naar leuke visplekjes kwamen we beland bij een bruggetje met aan beide kanten een mooie rietkraag en een aantal leliebedden, aan de overkant zagen we een vissen in het groen gekleed die zijn uiterste best deed om een vis te vangen. Maar mijn spinner bleek interessanter te zijn en een baars beukte op mijn spinner! Ik snel opnieuw op die plek ingooien en de baars sprong het water uit om de spinner te pakken, echt spectaculair! Snel nog een worpje in die richting en deze keer pakte de baars hem wel goed.

Dagje baarzen

Ook deze baars van 24cm ging snel terug het water in. Omdat in het midden van het water het best diep is kon je echt geen vissen zien liggen en was het elke keer een verrassing als een vis ervoor kiest om je aas aan te vallen, dat was ook het geval bij deze snoek die vlak voor mijn voeten vol op de spinner dook! Na een intensieve dril kon ik de snoek landen maar al snel bleek dat hij flink aan het bloeden was dus na een snelle foto hebben we de snoek terug gezet in zijn element.

Dagje baarzen

Enige visplekken later ving ik nog een baasje en mijn broer wist er ook nog 1 te vangen.

Dagje baarzen

Geen grote monsters maar toch leuk gevangen voor een kleine 1,5 uur vissen op onbekend water!

Misschien volgende keer beter,