Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Dagje snoeken

28 mei 2006

Omdat Otto op msn zocht naar mensen die samen met hem de opening van het roofvisseizoen wouden vieren. besloten Sylvian en ik om Otto te gaan vergezellen in het weekend van 27 en 28 mei.

Na een vrij korte nacht achter de rug te hebben gehad ging mijn wekker loeien. het was een uur of 7, ik snel mijn visspullen bij elkaar geraapt en een paar boterhammen naar binnen gewerkt. Omdat ik nogal haast had was ik vergeten eten mee te nemen waar ik later erg spijt van had.

Eenmaal aangekomen op het station duurde het maar even voordat ik in Uitgeest was, de plek waar het allemaal zou gaan gebeuren. Otto en Sylvian stonden netjes te wachten op het station, nadat we ons hadden voorgesteld hadden konden we beginnen met het afvissen van een klein slootje dat zich vlak naast het station begeeft.

Na een beetje geklungel bij met met mn nieuwe jerkset was het Sylvian die de eerste esox wist te vangen.

Dagje snoeken Dagje snoeken

Na de haak verwijderd te hebben en de nodige fotos gemaakt te hebben mocht deze rakker weer terug het water in. Met volle moed vistte we door, overigens een prachtig natuurgebied met treurwilgen, takken en lelliebedden in het water. Topstekken zou je zeggen!

Otto die met een stuk rubber vistte dat gister erg gewild was liet zich niet kennen en haalde niet veel later een snoek het water uit.

Dagje snoeken Dagje snoeken

Ook deze vis mocht na een gekke bek getrokken te hebben weer terug in natuurlijke leefomgeving. Ik kon echt niet achter blijven en ving even later nog een snoekje onder een treurwilg vandaan met een salmo slider.

Dagje snoeken

Na veel gewissel van aasjes en vismethodes was het Otto die weer een snoek wist te vangen op een 2delige plug.

Dagje snoeken Dagje snoeken

Niet veel later stond Sylvian alweer met een kromme hengel aan de waterkant, dit maal gevangen op de tandemspinner.

Dagje snoeken

Na die snoek teruggezet te hebben leek het wel alsof de snoeken een middagpauze hadden, het bleef akelig lang stil. Otto en Sylvian kregen allebij een misser maar daar bleef het ook bij.

Een eind verderop kreeg Otto het voor elkaar om zijn plug stevig om een tak heen te wikkelen van een treurwilg, na veel gepriel en gewrik lukte het toch om de plug heelhuids terug te krijgen en besloten we eventjes een pauze te houden om bij te komen.

Dagje snoeken

Of de pauze van de snoeken ook was afgelopen moesten we maar gaan ondervinden. Na een 5tal missers en aasjes die verwisseld werden kwamen we aan bij een slootje die zeker niet dieper was dan 20 cm. Ik besloot om door te gaan lopen want daar kan gewoon geen snoek zitten. Het was kaakhelder en amper beschutting voor een snoek. Toch wou Sylvian het even proberen en riep al snel: "kijk een snoek!" een fractie van een seconde later knalde de snoek voor de 2de keer op de spinnerbait, Aanslaan en hangen!

Dagje snoeken Dagje snoeken

Vervolgens besloten we om de stekken af te vissen waar we missers hebben gehad. Otto wou gaan vissen met een fel paarse lepel wat later geen foute beslissing is geweest. We hebben de hele sloot weer terug afgevist, Sylvian wist nog een snoekje te vangen op een streamer maar de snoek was ons te slim af en spugde te streamer uit tijdens een grote sprong.

Het was Otto die nog een mooi vis haakte vlak naast het station. Na een spectaculaire dril lag de snoek op de kant.

Dagje snoeken Dagje snoeken

74cm vol met wilskracht en een gekke blauwe gloed over zijn lichaam. We hebben nog eventjes doorgevist maar dat was zonder succes. Inmiddels was het alweer tijd voor mij om naar huis te gaan, Otto en Sylvian hebben daarna nog een tijdje doorgevist.

Het resultaat van de dag: 7 snoeken, toch niet slecht voor 1 dag.