Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Dan maar Karperen

23 nov 2004

Vandaag om 7 uur opgestaan om lekker de snoeken te belagen in een vaart waar toch wel snoek te vangen is. Na een beetje TE rustig aangedaan te hebben kwamen we rond 9 uur bij het water. Heel de vaart afgevist maar geen 1 teken van snoek, op 1 snoekje na wat voor Jelle's voeten wegschoot omdat hij schrok van Jelle die langs kwam lopen, haha ;).

Verschillende kunstaasjes, niks mocht baten. Verscheidende polderwateren afgevist, maarja, we zullen het wel verleerd zijn om snoek te vangen. Toen het 12 uur was besloten we maar te stoppen met roofvissen, want gister wou het al niet lukken en vandaag ook niet. Jelle kwam met het idee om te gaan karperen omdat toen hij gister naar de plek fietste waar wij hadden afgesproken een man zag die een mooie karper ving. Overigens was dat niet zijn eerste en had er nog 3 andere weten te vangen.

Dan maar Karperen

We wisten opzich wel dat er leuke vissen moesten zitten in die sloten maar dat werd nu dus bevestigd. Afijn wij gingen dus karperen op die plek, netzoals die man, met mais. Daar aangekomen gingen de pendobbertjes te water met een handje mais erachter aan. Helaas ging alles niet zoals geplanned en werd door de wind plus stroming het onmogelijk gemaakt om met dobbers te vissen. Dan maar alles eraf en alleen een enkele haak gevuld met mais te water gelaten. Na 1,5 uur gevist te hebben en nog geen teken van karper gezien te hebben en omdat ik over 30 minuten weer naar huis moest, gingen we maar beetje rondkijken. We kwamen erachter dat aan de andere kant van waar wij zaten 2 karpers zaten te azen onder een treurwilg. Na een 10tal mislukte inworpen door de stomme takken die ervoor hingen lag ons mais redelijk in de buurt van de karpers en mochten we weer wachten. Na een kwartiertje zei de altijd alerte Jelle dat me lijn een stuk bewoog, ik keek en daar ging me lijn, ik pak me hengel en sla aan... hangen. Hier hadden we dus op gewacht maar ik voelde al meteen dat het niet ging om een grote karper, die er ook niet veel zullen zitten omdat het om kleine/smalle/ondiepe maar wel hele lange sloot gaat. Maarja de dril begon en was het mijn taak om te zorgen dat de karper zichzelf niet vastzwom in de wilgentakken in het water. Na een leuke dril kon Jelle de karper scheppen.

Dan maar Karperen

De karper was 55cm en maakt onze dag weer goed. Daarna zagen we opeens nog meer karpers azen maar het was voor mij al weer tijd om te gaan stoppen.

Dan maar Karperen

Met aardig wat tegenvallertjes maakte deze karper het toch wel weer goed, maarja we hebben nu wel een plek waar we zeker nog terug gaan komen.

Visgroetjes,
Jelle & Daan