Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

De eerste karper van 2007

25 apr 2007

Na vanmiddag een paar hele mooi karpers gezien te hebben, waaronder een paar graskarpers van rond de meter! moest ik hier natuurlijk een karper vangen. In de middag toonde ze niet heel veel interesse voor me korst. Ze zwommen er een beetje omheen, onderdoor, soms even eraan 'snuffelen' maar opeten ho maar. Meestal blijkt het dat het in de avond altijd beter is. Dus rond een kwart voor 9 was ik nog even voor de laatste 45 minuten licht aanwezig.

Bij het water aangekomen was het water, in vergelijking met vanmiddag, doodstil. Geen azende karpers, nog geen eens kringels. A fijn 4 uur geleden zaten ze er ook, ze zijn niet opeens weg. Ik gooie een paar stukjes brood in het water waardoor je sneller kan zien of er karper zit en je de drempel tot azen lager legt. Na een 10-tal minuten nog geen karper gesignaleerd te hebben begon ik toch te twijfelen om nog even snel te verkassen. Maar net toen ik dat dacht zag ik een karper voor me voeten! Me korst lag meer richting het midden dus ik draaide me korst heel langzaam dichter bij de karper. De karper at ondertussen wat van de in het water gegooide stukje brood.

Me korst lag nu wel goed dichtbij hem en ik ging weer wachten. Ja hij gaat er naartoe! Maar na een zachte tik ertegen zwemt hij door.. shit. Dan opeens zie ik hem met een grote bocht terugkomen en eet zonder twijfelen me korst op. Ik sla aan en... mis? NOOOOOOOOOOO mis, me eerste kans op een karper en sla ik mis. Ik kon wel alle scheldwoorden van de wereld opzeggen maar daar schiet ik niks mee op.

Sja, dan maar opnieuw inwerpen en hopen dat er nog 1tje zit. Na 10 minuten zie ik een schim van een karper redelijk dicht bij me korst zwemmen. Het bracht de spanning weer een beetje terug. Maar goed de karper was verdwenen en ik zag ook geen kolken of iets. Maar dan ineens uit het niets werd me korst opgegeten. Niet rustig een bek boven maar een grote kolk en geen korst meer. Ik sla aan en hangen! Karpers gaan eigenlijk nooit los bij mij tijdens de dril dus de eerste karper was zo goed als zeker. Lekker rustig drillen, voelde als een kleintje, maar naar 4 minuten ging die helemaal los en nam een run van ruim 30 meter naar het midden. Na 10 minuten was de karper 'schep-klaar'. Gelukkig kwamen er net 2 vrouwen langs die wel even een foto'tje wilden maken. 78cm en 20pond. Een leuke start.

De eerste karper van 2007

Morgen na me stage maar weer even 2 uurtjes proberen! Op naar een echte joekel!

Groetjes,
Daan.