Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Dikke zeelt

10 jun 2007

Na de dag van 5 juni waarop ik een mooie zeelt wist te vangen, keerde ik vandaag terug op de crime scene om eens te kijken of er nog iets te gieren viel.

Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen, nou deze ezel genaamd: jelle doet dat wel ;P Want nadat ik mijn eerste hengel had ingegooid begon ik mijn tweede hengel te verbouwen naar dobber zodat ik meer kans zou hebben op vis. Tijdens het verbouwen zag ik weer mijn dobber onder gaan en net als de vorige keer was ik te laat met aanslaan....
Ah fijn, ik snel mijn hengel afgemaakt en een mooi plekje gezocht waar ik de tweede dobber uit kon gaan gooien.

Het duurde niet lang of mijn dobber was onder en bleef onder, snel aanslaan en ik voelde direct een leuke vis aan de lijn zitten. "Hopelijk is het een mooie zeelt" ging door mijn gedachten en toen ik hem te bezichtigen kreeg dacht ik alleen maar aan het ontwijken van de lelliebladen. Toen de vis rustiger werd probeerde ik hem te pakken en voorzichtig op de kant te leggen, wat een gewicht zeg!

Toen hij op het gras lag werd het mij allemaal duidelijk, het moet wel een zwangere zeelt zijn!

Dikke zeelt Dikke zeelt

Nadat ik de 49cm zwangere zeelt had teruggezet had ik er meteen veel meer zin in en gooide ik met volle moed mijn hengels weer in positie. De vraag was wel of er nog vis zou bijten na zo'n verstoorde visplek? Na een klein half uurtje kwam daar een antwoord op en de dobber van mijn tweede hengel schoot onder en ik twijfelde niet en pakte de hengel.

Dit voelde niet als een zeelt maar er zat wel pit in, in ieder geval in de eerste paar secondes. Want de brasem die aan mijn hengel zat begaf het vrij snel. Ik pakte de vis uit het water en na een closeupje mocht ook deze vis weer terug het water in. Mijn vingers raakte amper het water en ik hoorde een slip afgaan! Ik keek opzij en zag mijn eerste hengel flink strak staan en liet de vis snel los, rende naar mijn hengel en sloeg nog even aan voor de zekerheid.

Dikke zeelt

Nu wist ik het zeker, de visplek is verstoord en ik gaf het weinig kans dat er nog vis zou gaan bijten, maar misschien heb ik het wel helemaal mis dus ik bleef nog een uurtje vissen. Zoals ik al gedacht had heb ik helemaal geen actie meer gehad maar wel een hele leuke vangst achter de rug!

Strakke lijnen toegewensd,
Jelle