Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Doodaas uurtje

01 jun 2007
Doodaas uurtje

Sander kwam me ophalen met de auto. We reden naar de voorweg om daar even voorntjes te kunnen vangen. Deze stek doet het altijd goed en zo ook nu. Ik ving de eerste en ik liet Sander, die in z'n leven nog maar 1 visje had gevangen de volgende 3 voornen vangen. Nadat we er 4 hadden gingen we weer in de auto en reden naar de stek om te doodazen.

Hier aangekomen zagen we weer de nodige karpervissers met hun tentje zitten. Altijd leuk met de gedacht dat zij er al heel lang zitten en nog heel lang gaan zitten om misschien een karper of 2 te vangen. A fijn het was half 5 en we hadden een uurtje om een snoekje te vangen.

De hengels maakte ik even klaar en ik kon inwerpen. Na 20 minuten nog geen aanbeet gehad te hebben was het eindelijk zover. Een snoekje van rond de 65cm zag in de voorn wel een lekker maaltijdje! Heel wat acrobatische sprongen tijdens de dril, een mooi gezicht.

Terwijl ik bezig was met het onthaken keek ik naar me andere dobber, shit deze gaat ook weg! Snel pakte ik de snoek in ze kieuw en liep terug naar het water, waar ik hem snel losmaakte, 1 foto'tje en weg ermee.

Ik had ondertussen bij de andere hengel al aangeslagen en hierna even de hengel aan Sander gegeven. Hij vist nooit en was wel grappig. Sander zei 'volgens mij zit hij er niet meer op' waarop ik zei 'jaa je moet ook de lijn strak houden'. Sander draait de lijn strak 'ja hij zit er nog op haha'.

Na het eerste snoekje losgelaten te hebben nam ik de hengel weer over van Sander. Tijdens het aanslaan had ik al gemerkt dat het om een grotere snoek ging. Ook deze snoek sprong weer een aantal keer mooi uit het water. Ik pakte haar eruit, mooi ding! Helaas zat de haak erg diep en knipt ik het onderlijntje zo dicht mogelijk bij de haak af om verder beschadiging te voorkomen. even snel 2 foto'tjes en weer terug het water in. De snoek was 85cm.

Doodaas uurtje Doodaas uurtje

Het was nu kwart over 5 en we besloten maar te stoppen. Mooie vangt voor een uurtje vissen!

ps. Ik keek boos op de foto's omdat ik het stom vond dat die haak diep zat. Dan vang ik ze liever niet...

Groetjes,
Daan