Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Doodazen

24 sep 2006

Om te kunnen beginnen met vissen hadden we natuurlijk ons aas nodig, we fietsten naar een vaart waar zo ongelovelijk veel voorn zit dat je ze zelfs zonder aas vangt ('gouden' haakje). Dit moest ik even aan Jelle laten zien en het lukte weer eens, maar met brood ging het sneller dus toch maar even brood eraan.

Na een paar voorntjes gevangen te hebben maar ook een paar keer gigantisch gemist te hebben vond Jelle het wel goed en zou hij even laten zien hoe je voorntjes moest vangen. Ik ging ondertussen met een spinnertje gooien kijken of er iets zwom wat er interesse inhad. Jelle had inderdaad gelijk en ving snel voorntjes, tot op een begeven moment een snoek op een zo juist gevangen voorntje dook, sensatie!!

Gauw een voorntje aan een snoekhengel gedaan en ingegooid op de plek waar de snoek dook. Jelle rook hier de kans om een mooi filmpje te maken van een snoekvangst en begon te filmen, een uitstekende keuze want de snoek deed percies wat die moest doen, het voorntje pakken.

Filmpje: klik [link]

[/link]
Het was weliswaar geen grote snoek maar het ging wel zoals het hoort, mooi in scharniertje gehaakt. De snoek was ongeveer 40-50cm. Na een paar foto'tjes mocht die weer zwemmen. Goed begin, tijdens het aas vangen al meteen een snoek!

Doodazen

We vingen nog een paar voorntjes erbij en fietsten naar een grote plas waar (grote) roofvissen zitten maar waar het ons gewoon niet lukt om ze te vangen als we er gericht op vissen. Na een uurtje hielden we het eigenlijk al weer voor gezien en wouden nog we nog wat verscheidene stekken afvissen.

De plek waar ik me P.R. ving was het eerste aan de beurt, het blijft altijd een goede stek waar altijd roofvis te vinden is. Ook nu was dat weer het geval, ik lag misschien een minuutje in en me dobber ging al weer onder, even wachten en.... Hangen!! Een mooi getekende snoek van rond de 60cm moest eraan geloven, wat een topstek is dit toch.

Doodazen

Helaas was dit wel het laatste voorntje dus moest ik een nieuwe vangen, Jelle had er nog 1tje aan z'n hengel. Ik ving me voorntje en we konden weer met ze 2en snoeken, Jelle stond nog op 0 en ik op 2 dus het werd tijd voor wat actie voor Jelle, en die kwam!

Zijn dobber ging heel langzaam zwemmen, maar ging niet onder. Even wachten dan maar, is het misschien een kleintje? De dobber lag stil, hmm vis weg? Maar na een paar seconden kwam de dobber weer in beweging, dan toch maar slaan en hangen! Een grotere snoek had in Jelle zijn voorntje een lekkere maaltijd gezien. Na een leuke dril kwam er toch wel een mooie snoek naar ons toe, we schatten deze in de 80cm, helaas schoot deze na bijna uitgedrilt te zijn toch los, balen!!!

Doodazen

Maarja het was een mooie afsluiting geweest maar volgende keer komt er wel een (grote) snoek bij Jelle op de kant,

Vangse,
Daan