Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Doodazen 2005

27 nov 2005

Gister hadden we afgesproken dat Daan rond kwart voor 12 bij mij zou zijn omdat het gisteravond nogal laat was geworden. Ik was van te voren nog even wezen vissen op voorn voor de nodige aasvisjes. Maar plotseling bleek de hele sloot voornloos te zijn. Logischer wijs werden er dus ook geen voorntjes gevangen en was het maar het plan om met kunstaas baars te gaan belagen die dan als doodaas mochten dienen.

Daan kwam op de afgesproken tijd bij mij en gingen we richting een haventje waar ik altijd redelijk snel en leuke baarzen kan vangen. Het water lag er mooi bij, Daan ging nog even een broodje eten en wat drinken en ik begon alvast te werpen met de rapala j9 firetiger. De eerste worp leverde niks op, dan een stukje slepen, weer inwerpen om weer verder te slepen en bam, jawel de eerste snoek liet zich al zien voordat Daan uberhaubt gevist had.

Na een leuke dril mocht de vis geland worden en zorgte hij voor de mooie fotos.

Doodazen 2005 Doodazen 2005

Na de vis uiteraard weer teruggezet te hebben maakte Daan even wat vaart met eten en begon zelf ook te vissen. Een paar minuten later resulteerde dat in een baars die heel zacht over Daan zijn twistertje heenschoof om vervolgens daarna wel weer los te laten. Ik zei dat als die er weer overheen zou werpen dat hij de baars zou vangen, dus Daan gooit, haalt weer binnen en jawel raak, alleen niet de baars maar een klein snoekje die totaal over de twister was heengeschoven.

Na iets wat we eigenlijk geen dril kunnen noemen lag de snoek op de kant, we zagen dat de twister geslikt was dus we pakte er een tangetje bij. De snoek wou hier niet op wachten en beet zelf al even de lijn door, natuurlijk nog wel de twister eruit gehaald. Daan viste zonder onderlijn omdat er toch maar een twistertje van 4cm opzat voor kleine baars en een onderlijn dan wel redelijk veel je actie beinvloed van de twister.

Een bliksemstart was het vandaag, we waren een half uur aan het vissen en we hadden al 2 snoeken gevangen dat beloofd wat! Helaas viel dat, net zoals het plan om eigenlijk te gaan doodazen, ook in het water. Even kort samenvattend, Nog 2,5 uur doorgevist waarbij we 2 aanbeten kregen (baars) en niks wisten te vangen. Het is al redelijk koud dus we hielden het rond een uurtje of 4 voor gezien.

Visgroeten van Jelle