Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Doodazen 2006

06 nov 2006

Het plan was om met doodaas een snoekbaars proberen te vangen bij mij in het park. Ze zitten er niet zo heel veel dus het was een leuke uitdaging. Eerst moesten de voorntjes gevangen worden die als doodaas mochten dienen en vervolgens ging ik naar de stek. De gevangen voorntjes waren allemaal heel klein, 6-8cm, meer baars aas zou je zeggen maar ik ving niets anders dus ik moest het ermee doen.

Aangekomen bij de plek werd eerst nauwkeurig de diepte bepaald en zweefde me visje net boven de bodem.

Na een half uurtje wachten kwam de eerste aanbeet, niet een snoekbaars maar een mooie dikke snoek van 88cm had zich vergist in me aasvis.

Doodazen 2006 Doodazen 2006

Na een foto'tje mocht ze weer zwemmen en werd het volgende visje te water gelaten. Na amper 5 minuten kwam de volgende aanbeet, dit voelde wel als een snoekbaars en ja hoor, een mooie van 65cm kwam even boven kijken!

Doodazen 2006 Doodazen 2006

Me laatste voorntje mocht er nu aan geloven en weer na amper 5 minuten kreeg ik alweer een aanbeet maar deze sloeg ik helaas mis. Omdat het al donker was en me aasvisjes op waren besloot ik maar te stoppen. Ik zou morgen wel terug komen!

De volgende dag ging ik rond half 3 weer op stap. Eerst wat voorntjes vangen en weer naar dezelfde plek. Ik lag echt maar net een minuut in en het was al weer raak. Het voelde als een kleine snoekbaars maar deze schoot bijna meteen los, later ving ik nog een snoek van 84cm.

Doodazen 2006 Doodazen 2006