Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Eerste snoeken van 2007

05 jan 2007

Gisteravond sprak ik Christian op msn, ik vroeg of hij een filmpje wou komen kijken, helaas wou hij niet. Wel zei Chris dat hij wel zin had om morgen even te vissen! daar had ik ook wel zin in!

Toen ik vandaag wakker werd belde ik Christian op, het was ondertussen al half 1 (lang tv gekeken gister haha), hij zei dat hij om 2 uur moest eten en daarna werken, aiiiiii. We spraken af dat we dan maar even snel nu moesten vissen voordat het 2 uur was.

Ik heb me nog nooit zo snel aangekleed, ik rende naar de schuur en shit, vergeten, ik had een lekke band. Hmm dan maar rennen naar Christian, ik belde hem nog even op om te zeggen dat hij me tegemoet moest rijden en dat ik dan achterop kon. Na een hoop gedoe waren we uiteindelijk om kwart over 1 bij het water.

Het water was lekker wild, veel beweging/golven in het water door de wind die er pal op stond, dat werden snelle drifts. Het voorntje ging eraan, de dobber afgesteld op 5cm boven de bodem en ik wierp als eerste in. Ik had Christian al verteld dat je hier vaak binnen 5 minuten beet had en jawel, voordat Christian in lag, na 2 minuten, had ik al beet... Ik draai me lijn strak en sla aan, voel weerstand en daarna helemaal niks.. shit! We hadden maar 2 voorntjes en nu had ik zeg maar niks meer ****. Ik wou net het laatste voorntje pakken toen ik zag dat het losgelaten voorntje boven kwam drijven, een geluk bij een ongeluk.

Het voorntje ging er weer aan en Chris wierp ook in. Nu werd er niet zo snel gebeten maar uiteindelijk na 15 minuten kreeg ik toch beet, ik draai de lijn weer strak, sla aan en deze zit er wel goed aan. Na een leuke dril kwam deze snoek van 77cm boven.

Eerste snoeken van 2007

Maar nu was wel echt me voorntje weg, maar hoe kan het ook anders dat ik het voorntje weer zag drijven. Ik vond het wel best en ging proberen bij het voorntje te komen. Christian vistte door en toen was het 10 voor 2, Chris moest naar huis en ik nam het voorntje van hem. Ik besloot om een stukje door te lopen naar een plek waar ik nog nooit met doodaas had gevist.

Daar aangekomen wierp ik me voorntje in. Lekker laten dobberen met de wind. Na ene tiental minuten verdween me dobber, lijntje strak en aanslaan. Hmmm voelt niet echt als een grote vis maar de vis bleef wel diep. Toen de vis dichterbij kwam zag ik dat het een snoek was, maar helemaal geen kleine, een hele mooie! Ik belde chris op om te vragen of hij een foto wou komen maken, ondertussen ging ik door met drillen. Na 1 minuut was Chris er, das mooi dat hij dichtbij woont! Ondertussen had ik nog even een foto gemaakt van de snoek aan de kant.

Eerste snoeken van 2007 Eerste snoeken van 2007 Eerste snoeken van 2007 Eerste snoeken van 2007

Chris zette zijn fiets neer en ik pakte de snoek uit het water. De haak ging er makkelijk uit en ze mocht op de foto. Wat een dikke!

Een hele mooie vis om het jaar mee te beginnen dacht ik zo. De vis weer terug en Chris bedankt dat hij even een foto wou maken. En hoe kan het ook anders dan dat ik het voorntje WEER zag drijven, gepakt en weer aan de haak, deze keer wel zwaar gehavent. Nog even 20 minuten doorgevist maar ik ving niks meer, morgen ochtend weer een kans! Nog 1x onze 90 dikke centimenters snoek!

Groetjes,
Daan.