Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Eindelijk vis

07 feb 2006

Een beetje verveeld zat ik te msnen op school. Bah pas 12 uur, ik had echt al geen zin meer. Het was weer lekker weer geworden, rond de 6 graden en een lekker windje. Marvin melde zich aan, en vroeg of ik mee ging vissen, daar had ik wel zin in! Wanneer was logischer wijs de vraag, antwoord, nu. Hmm nja daar had ik eigenlijk niks op tegen, ik sloot de computer af en ging naar huis me spullen pakken. Om 1 uur kwam ik aan bij de eerste stek.

Marvin was al aan het vissen. Snel even vragen of er al iets van vis vernomen was maar dit was nog niet het geval. Het water was heel helder met nog allemaal waterplanten, welliswaar dood, maar je bleef er toch in hangen. We begonnen een weer een beetje te gooien, ik met een J5 rapala op baars en Marvin ging met een shad op snoek. Na de stek uitgeworpen te hebben en geen vis weten te strikken maakten we plannen om een stuk door naar een park te fietsen. Onderweg nog even gestopt bij een plek dicht bij me huis maar hier werd ook niks gevangen. We stonden naast een grote brug en Marvin wou graag, tegen de plannen in, naar de andere kant, waar hijzelf nog niet was geweest. Ik stemde mee in omdat we in het verleden daar wel snoeken wisten te vangen. We gingen over de brug en kwamen aan bij het water. Dit water was tot in tegenstelling van het andere water heel troebel en de deden er allebij een grote bucktail spinner aan. We gooide heel de sloot af maar geen beet gekregen.

Toch nog maar even snel door naar een lange sloot waar ik altijd wel actie heb van snoek, een klein stukje op de fiets en we waren er. Marvin wou nog een klein uurtje vissen en om 4 uur weer thuis zijn. We begonnen te gooien en liepen zo heel de sloot af, na circa 200 meter hebben afgevist zei Marvin dat hij beet had, een worp later werd dit weer bevestigd door een kolk. Alleen bleef het bij een kolk en geen vangbare snoek. We gooide nog wat geconcentreerder over de plek en liepen weer door tot een brug. Op de brug nog een paar keer gooien en dan weer terug. We waren pas halverwege de sloot maar Marvin moest naar huis dus keerde we weer richting de fietsen. Wel zouden we de terugweg weer afgooien alleen deze keer met pluggen ipv van spinners. Ik dee er maar de altijd vangende SSR aan en de 4e worp was het al raak, een leuk snoekje had zich vergrepen aan de SSR. Na wilde vluchtingspogingen, waarbij de snoek wel een krokodil leek door helemaal door het water (lees: mijn lijn) te rollen konden we onze kleine vriend eruit halen. Een paar foto'tjes en weer zwemmen.

Eindelijk vis

Vol goede moed weer doorgegooid, ook op de plek waar Marvin eerder beet had, maar helaas werd er niks meer gevangen. Toch weer even lekker eruit geweest en eindelijk, na vele lossers, de eerste snoek van 2006 gevangen, haha werd tijd :P.