Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Even baarzen

21 nov 2005

Ik wou nog eventjes baarzen in een haventje vlakbij om mijn nieuwe hengel toch iets vaker te benuttigen.

Eenmaal aangekomen op de stek, begon het al een beetje te regenen en te waaien dus ik kreeg er wel zin in! Ik koos voor Rapala jointed 9 cm firetiger 2-delig omdat ik daar vaak snoekjes en baars mee gevangen had en het toch een klein plugje is voor zo'n lichte hengel (5-10 gram werpgewicht).

Bij de eerste worp zag ik al een mooie baars de plug volgen, maar hij wou echt niet bijten. Na een paar keer werpen op die plek besloot ik maar te gaan slepen en af en toe tikjes geven aan de plug, en dat zeker niet zonder resultaat.

Na een stuk of 4 meter lopen kreeg ik een klap op mijn plug. Na een prachtige dril van deze baars mocht ik hem landen, tot mijn grote verbazing zwom er niet 1 maar 3 baarzen ! echte groepsvissen dus. Vervolgens; even onthaken, meten, fototjes maken en terug het water in.

Even baarzen Even baarzen

De vis was 28 cm en had een 'gevuld' buikje. Gouw die plug in het water om er meer te vangen. Nog geen 10 meter verder kreeg ik weer een tik erop, waarschijnlijk dit keer een van zn vriendjes, die ook 28 cm was.

Even later had ik er weer 1 aan de haak maar die wist zichzelf te onthaken, en om het goed te maken had ik alweer een nieuwe baars gevangen =D met 26 cm zeker geen slechte afsluiter!

Even baarzen Even baarzen

daarna ben ik naar huis gegaan want ik had nog genoeg dingen te doen.

Visgroeten,
van Jelle