Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Even een half uurtje vissen

16 jan 2005

Met een drukke testweek voor de boeg was ik vandaag al druk bezig met school, maar ik vond van mezelf dat ik wel even een half uurtje kon vissen. Het had vanacht gevroren en ik hoopte dat er geen laagje ijs lag. Gisteren kwam ik Eric nog tegen en die had een snoek verspeeld omdat de haak niet goed zat. Ik ging lopend, want ik vind dat je zonder fiets het beste het water kan afvissen zonder weer steeds terug naar je fiets te moeten gaan en die weer meenemen, naar dezelfde stek waar ik Eric gister tegen kwam.

Ik had alleen 1 nieuwe jerkbait, balzer 3d baars-imitatie, bij me om die uit te gaan testen. Het water was rustig zonder teken van vis maar er lag gelukkig geen ijs op dat stuk. De 2e worp was het vlak bij de kant raak, ik tik me jerkbait heel rustig binnen omdat het water koud is en de snoeken automatisch heel langzaam zijn. Nadat ik hem even stil had laten hangen en weer verder tikte zag ik de snoek, vlak bij de kant, erop duiken. De vis zat goed gehaakt (later bleek TE goed) en het was een korte dril. Op de kant mat de vis 64cm, een leuk snoekkie. Alleen had de snoek de jerkbait overdwars gepakt en zat de haak in de bek met de plug ervoor, niet bij te komen.

Na een hoop gepeuter lukte het gelukkig wel de haak van de plug af te knippen en toen de haken eruit te krijgen, ik was blij dat het lukte want het was echt een hopeloos geval. Een onduidelijke foto maar het is te zien dat de plug dwars in zijn bek zit met de middelste haak vast waar je niet bij kon komen...

Gelukkig zwom de snoek wel goed weg en ze zal er wel bovenop komen. Daarna nog even 10 minuten verder gevist totdat ik niet verder kon vissen door ijs, ijs en nog eens ijs. Toen maar naar huis gegaan en nu weer verder werken.

Visgroetjes,
Daan Hoogendoorn