Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Even proberen

04 jul 2005

Zo gezegd zo gedaan... Het is misschien een beetje stom maar ik weet de officiele benaming niet van het visgerei dus ga ik het dan maar beschrijven..

Ik was op vakantie in Tsjechiƫ, mooie rivieren met een leuk bestand aan zalm en forel, alleen had ik een werphengel bij me en dan daar een vliegje aan werkt niet zo goed. Toen ik in de plaatselijke viswinkel was zag ik...

een, sja, wat is het.. een systeem waarmee je ook met je werphengel kon 'vliegvissen'. Je had aan het eind van je draad dan een balletje, dat is je werpgewicht, en dan aan je hoofdlijn geknoopte zijlijntjes waaraan vliegjes aan het uiteinde zaten bevestigd, 3 lijntjes 3 vliegjes. Het werkt gewoon als een kunstaas, je werpt het in en haalt het weer binnen enz. enz. A fijn ik had daarmee een aardig aantal forelletjes en zalmpjes gevangen en ik vroeg me af of ik er hier in Nederland baarjes of iets dergelijks mee kon vangen. Het was 9 uur (21:00) en ik op me fiets naar het park, het wemelde van de witvis en er was ook wel enige activiteit van roofvis. Ik werpen maar het was wel weer ff wennen totdat je de goede techniek weer te pakken had. Als ik keek naar de hoeveelheid activiteit zou ik zeggen dat ik binnen een aantal minuten wel een visje gevangen moest hebben maar alles gebeurde, behalve dat.Na 20 minuten 'visloos' te hebben gevist wou ik het ergens anders proberen, maar waar?

Dan maar aan de andere kant van het duikertje proberen, een heel rustig stuk water, waar je nooit activiteit van vis ziet en waar ik trouwens toen nog nooit wat had gevangen. Maarja eens moet de eerste keer zijn, ik werp in en meteen me eerste worp zag ik kolkjes van een vis die het vliegje probeerde te pakken. Een beetje tempoverlaging en hangen, een lief baarsje van circa 10 cm hangt aan het vliegje, hier werkt het dus ook :D. Na wat verschillende manieren van binnenvissen te hebben geprobeerd was ik erachter gekomen dat aggressief binnentikken het beste werkte. De baarsjes hadden er zin in bij de 6e worp had ik me eerste dubbelvangst, leuk gezicht 2 baarsjes aan 1 hengel. Even later werd het helemaal perfect met een 3-dubbelvangst, wat het maximum is want je hebt er 3 vliegjes op.

Na een half uurtje gegooid te hebben in een lekker avondzonnetje was de eindstand op 16 baarsjes gekomen waaronder 1x3 en 3x2 tegelijk. Ik vond het wel weer best. Toch leuk gevangen op iets wat je 2 jaar ongebruikt in je kast vind :).