Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Frog en Toad dagje in afgelegen polders

29 sep 2014
Frog en Toad dagje in afgelegen polders

Het leek ons een goed idee om de Spro bronze eye frog en sizmic toad uit de laten in de boerenslootjes van zuid-holland

De eerste sloot is ver van de 'bewoonde wereld'. Iets wat Daan en ik zeer op prijs stellen. Misschien vangen we wel niets, hebben we in ieder geval een lekker rustig dagje in de natuur gehad! Toen we aankwamen bij de eerste sloot zagen we meteen een forse snoek jagen op een school witvis. Dit is een goed teken, een zeer goed teken. Met hoge verwachtingen viste we de sloot secuur af. Pas toen we aan het einde van de sloot aankwamen Kregen we de eerste actie op de Frog van Daan. Helaas miste deze snoek de haken.

Frog en Toad dagje in afgelegen polders Frog en Toad dagje in afgelegen polders

Tijd voor stek numero twee; een nog verder afgelegen sloot met aan beide zijden lellies, waar ik eerder met Remco een dagje heb 'getoad'. Echter lag er deze keer een dikke laag dood kroos op het water, ik wilde eigenlijk meteen al de auto in stappen terug naar huis, Maar Daan besloot toch even de Frog te gooien. Dit was geen slechte keuze want meteen dook er een snoekje op. Al snel waren we enkele meters opgeschoten en meer dan 10 snoekaanbeten! Doordat we met een frog en toad vissen mis je geheid een aantal vissen. De komende uren hebben we in de zon de rest van de sloot afgevist. Het was Daan die de eerste vis wist te landen op de terugweg naar de auto.

Frog en Toad dagje in afgelegen polders Frog en Toad dagje in afgelegen polders Frog en Toad dagje in afgelegen polders Frog en Toad dagje in afgelegen polders