Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Geen snoeken?

16 okt 2005

Ikzelf vond het ook wel weer lekker om erop uit te trekken. Het mooie weer waar we de laatste tijd nog mogen van genieten moeten we maar optimaal benutten. Ook ben ik in me stage periode aangekomen, dat betekend 40 uur per week stage lopen, niet dat heel erg is want er werken natuurlijk heel veel mensen 40 uur per week, maar van vissen komt er dan niet zoveel van.

Zaterdag voetbal en zondag toch vaak een beetje brak op bed liggen van een avondje uitgaan bevorderd het toch ook niet echt. Wel was ik weer uitgegaan maar savonds een man, sochtends een man, we gingen alleen pas om 2 uur vissen maar dat is een detail :P. We besloten om eens water af te gaan vissen waar we eigenlijk bijna nooit komen en vroeger toch nog wel eens een snoekje wisten te vangen. Aangekomen bij het water stond er toch wel een redelijk goed windje alleen was al het water, kraak en kraak helder. De snoeken waren hierdoor goed zichtbaar en waren dan vaak ook wel snel weer weg. Eric kreeg 2 maal een volger die niet te verleiden was tot een aanbeet. Ook waren de scholen aasvis goed zichtbaar en bij het water waar we waren hadden ze een niet zo'n groot formaat, dan maar een kleiner kunstaas eraan doen om meer op de prooi te lijken. Ik koos voor een zwarte tandemspinner, zwart omdat het heel helder water was en zo dan niet de vissen afschrikt, wat vaak het geval is maar soms ook helemaal niet. Na een paar worpen ving ik een baarsje van rond de 15cm op mijn tandemspinner van 10cm.

Geen snoeken?

Omdat Eric 2 volgers had gehad op de stek bleven we langer doorgooien omdat ze vaak nog wel te verleiden zijn. Deze keer alleen niet, wel ving ik nog een baars van in de 20cm.

Geen snoeken? Geen snoeken?

Daarna nog even doorgegooid maar het werd niks meer. Bij een buis zagen we nog een leuk snoekje liggen van rond de 60cm maar toen wij hem zagen, zag die ons en was die weg. Nog even gegooid maar geen reactie. Toen nog een vaart geprobeerd maar dat leverde ook niks op. Het was zo rond half 5 en we vonden het wel best, ik moest nog koken omdat me ouders een week op vakantie zijn dus kon ik daar nog even de tijd voor nemen. Wel weer een leuk weekendje gezellig vissen, met wat visjes maar niet zo heel veel, maar dat komt nog wel als het weer koud word. Groetjes,

Daan