Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Geslaagd baarsdagje!

07 sep 2006

Na een klein stukje fietsen kwamen we aan bij een mooie plek in het park met overhangende takken en bomen in het water, Daar moeten ze wel liggen zeiden we! Maar het tegendeel bewees zichzelf en we besloten om andere stekken te gaan verkennen.

Al snel dook er een baarsje op mijn spinner en niet veel later stond ook Daan met een baarsje in zijn hand.

Geslaagd baarsdagje!

De eerste 2 vissen zijn gevangen dus we zijn in ieder geval van de blanco af :D
Op de volgende stek zag ik een mooie kans om langs een rietkraag te werpen en op het moment dat de spinner erlangsgierde, dook een snoekje op de spinner. Hij was niet groot maar het is en blijft een snoek! Na een paar fotos geschoten te hebben mocht deze rakker ook weer terug het water in.

Geslaagd baarsdagje!

Nadat we ook die plek hadden afgevist zijn we naar een steigertje gegaan en hebben we volop van de zon genoten en even wat eten en drinken naar binnen gewerkt. Gek genoeg toonden de baarzen geen intresse in onze aasjes en binnen no-time zaten we alweer op een andere steiger.

Meteen bij de eerste worp was het Daan die als eerste een trillende hengeltop en een mooie baars wist te bemachtigen.

Geslaagd baarsdagje!

Omdat we doorkregen dat er veel kleine baars en speldaas aanwezig was op die stek besloten we kleiner aas te gaan gebruiken en dat resulteerde op een handje vol kleine baarsjes die gretig op ons aas af doken. Daan wist nog een leuke baars te vangen die geschrikt was voor het vissen met dood aas.

Nadat Daan zijn wickle picker had omgebouwd tot doodaas hengel zijn we naar de stek toegegaan waar we het meeste vertrouwen op doodaas. De dobber te water en wachten maar op die vissen :D Ik besloot om met een spinnerbait te snoek te belagen bij een groepje rietstengels maar voordat ik aan mijn tweede worp toekwam hoorde ik Daan schreeuwen dat hij een snoek te pakken had op de dode baars!

Toen ik aangerend kwam zag ik Daan vechten met de snoek die naar mijn mening groot moest zijn. Na een beetje geklungel met de dobber die er niet af wou lukte het dan toch om de wilde snoek te landen. Daar lag ze dan, een monster van een snoek die even later precies 95cm bleek te zijn en rond de 20 pond. Een nieuwe PR voor Daan! (gefeliciteerd!)

Geslaagd baarsdagje! Geslaagd baarsdagje!

We hebben nog even doorgevist maar dat was zonder succes. Ook het bowlen was een en al plezier dus onze dag kon niet meer stuk!