Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Goed begin

02 jan 2006

Om half 7 ging de wekker, ik snel aangekleed en gegeten, spulletjes bij elkaar geraapt (dat was niet echt veel omdat Tim voor de visspullen zorgde). Om 10 over 7 begon mijn avontuur; we hadden afgesproken om 9.43 bij het station. Maar omdat NS z’n goed bedrijf is waar de treinen (nooit) te laat komen was ik een half uur te laat. Toen ik uit de trein stapte zat tim in zijn auto te wachten, dus we konden meteen gaan rijden naar het water.

Eenmaal aangekomen bij de plas werdt het tijd om de boot te water te laten. Na een kleine 10 minuten varen kwamen we aan bij de eerste kuil van ongeveer 16 meter diep, de shads gingen het diepen opzoeken en wij gingen wachten op de eerste aanbeet. Rond 11 uur knalde er een aardige baars op de shad van Tim en hij sloeg aan! Maar de vis wist zich al te lossen voordat wij hem te zien kregen. Een klein uurtje later had Tim alweer een baars aan de haak, dit keer in een andere kuil op de plas. Hij wist dit maal de vis wel te landen!

Goed begin Goed begin

44 cm baars op een zelfgemaakte shad! Proficiat.

Een aantal minuten later had ik ook een kromme hengel maar ook deze vis lostte zich. Rond half 2 wist ik dan toch een baars te haken die thevens een nieuw PR is voor mij! Met 40 cm zeker geen slechte vangst!

Goed begin Goed begin

Een half uur later was het weer de beurt aan Tim om een vis uit het diepe te trekken, en dat deed hij! 20 meter diep; een joekel van 42 cm op de knoflook-shad.

Goed begin Goed begin

Omdat de snoekbaarzen niet wouden bijten in de 10cm grote shads van Tim besloot hij om een grotere snoekbaars shad te monteren wat resulteerde op een harde aanbeet van een 45tiger. De 15 cm grote shad was helemaal ingeslikt!

Goed begin

Even later ving ik nog een 25cm baars(je) die niet echt fotowaardig was vergeleken bij die 40tigers...

Groeten van de bevroren Jelle en Tim