Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Kanaal vissen

27 sep 2005

We waren om 12 uur al uit, wat voor ons de mogelijkheid gaf om vandaag proberen weer een snoekbaars te gaan vangen. Even rustig aangedaan na school, beetje eten, andere dingetjes kopen en zo konden we rond een uurtje of half 2, helemaal ingepakt

in regenkleding, op naar het water.

Die regenkleding was echt een must want het bleef maar regenen heel de dag. We moesten een aardig eind fietsen, maar door de meewind waren we rond een uur of 2 gearriveerd bij de visplek. Rustig onze hengels uitgeklapt en opgetuigd, kwam ik erachter dat de plug die het vandaag waar moest maken, nog op mijn bureau lag, leuk.. :P. Nu had ik eigenlijk alleen maar ondiep lopende pluggen en een paar twisters en shads bij me, nou dan moesten die het maar doen.
Cliff had wel zijn 'snoekbaars' plug bij zich wat resulteerde na een half uur in deze leuke snoekbaars van 52cm.

Kanaal vissen

De vis zat makkelijk gehaakt en mocht zelf nog meedoen aan een foto-shoot, alleen werd dat wat minder op prijs gesteld, kijk die mond eens :O.

Kanaal vissen

Daarna visten/ sleepten we weer een heel stuk water af, wat nog tot een paar twijfelachtige aanbeten leidde, maar geen vis. Rond een uur of half 4 kreeg Cliff wel weer een vis aan de haak. Een leuke baars van 35cm op een gesleepte spinner.

Kanaal vissen Kanaal vissen

Hierna ving Cliff nog een klein baarsje van rond de 8 cm, waar wij teveel van onder de indruk waren dat we vergaten een foto te maken :P.
Ikzelf bleef blanco. Om kwart over 4 weer op de fiets terug, nog even bij een gemaal geprobeerd waar wel jagende snoek en baars zat, maar die niet te verleiden waren. Al met al toch een geslaagde (natte) dag waarbij we toch een snoekbaars wisten te verschalken.