Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Kanaalvissen

31 jul 2005

Ondanks de regen wou ik toch nog even proberen vis boven het water te halen op de welbekende baarsplek onder de brug bij een kanaal in de buurt van mijn huis.

Eenmaal aangekomen op de plek kreeg ik weer extra motivatie, de mepps aglia aan de lijn geknopt en ik was klaar voor de baarzen! Al snel had ik 2 baarsjes gevangen van rond de 20 cm en het leek mij een goed idee om nieuw aas te proberen. Mijn ogen vielen op de gele spinnerbait waar ik tot nu toe alleen nog maar volgers op had gehad.

Bij de eerste worp was het meteen raak, een flinke beuk op mn spinner en ik dacht net als altijd zou dit wel een snoek zijn ? nee het was WEER een grote baars!! snel schepnet erbij en meten die handel.... en met 33 cm zeker geen slechte baars.

Een aantal minuten later belde Daan om te vragen of we nog samen konden gaan vissen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en jawel hoor de eerst volgende worp weer een beuk! was het NU wel een snoek? ik schok eigenlijk best hard toen ik hem zag... een prachtige snoek met veel pit en dat liet hij merken! 3 maal een run het leek wel oneindig te duren maar toch kreeg de snoek het voor elkaar om de haak uit zn bek te schudden =[

Ik snel erachteraan geworpen om hem alsnog te haken... en jawel hoor weer een beuk erop. maar ditmaal een kleinere snoek maar zeker niet slecht.. Ook deze snoek losde de haak en ik ben maar naar huis gegaan met lege handen....