Winter | De eerste nachtvorst is een feit. Doodazen maar!

Karper op de 5 grammer, wat een sport!

25 apr 2007
Karper op de 5 grammer, wat een sport!

Nog voordat ik thuis was om mijn visspullen bij elkaar te rapen ging mijn telefoon al af. Het was Mitchel die me kwam vertellen dat hij een mooi exemplaar van een zeelt wist te vangen!

Nadat ik dat hoorde haastte ik me om ook nog een visje te kunnen vangen op de afgesproken plek. Vanwege de haast had ik perongeluk kikkererwten gekocht in plaats van mais :( maar dat merkte ik pas toen ik mijn spullen gereed wou maken aan de waterkant.

Net als de vorige keer was Mitchel al aan het vissen toen ik aankwam, dit maal wel een ander water. Dit omdat er in dit water een goed bestand aan karper zit. Mijn plan om met mais te gaan vissen kon ik wel vergeten dus Mitchel bood een karperonderlijn aan en gaf me een paar boilies om de karpers daarmee te verleiden.

Karper op de 5 grammer, wat een sport!

Na de takel gemonteerd te hebben besloot ik om vlak onder een lelliebed mijn boilie aan te bieden. En dat was geen gekke keuze want nog geen 30 minuten later vlogen de meters lijn van mijn molen af en wist ik niet hoe snel ik mijn hengel moest pakken om aan te slaan... ROETSSS!! Ik was vergeten mijn slip weer vast te draaien dus ik begon met mijn handen mijn lijn binnen te halen.

Karper op de 5 grammer, wat een sport!

Mitchel zag het gebeuren en hielp me met mijn molen zodat ik "normaal" de vis kon drillen. Nadat de vis een stuk vermoeider was kwam hij terecht in het schepnet waarna hij onthaakt werd en mocht meedoen aan de fotoshoot ;). Zo dat is nog eens een lekker begin, met 15 pond geen joekel maar toch altijd welkom! Na zo'n snelle start verwachtte ik snel nog een run te krijgen, maar alles behalve dat. Het bleef akelig stil en ik dacht: "laat ik die erwten toch maar even aan de haak doen, mijn tweede hengel ligt hier toch alleen maar op de kant".

Tijdens het bellen gooide ik de erwt aan mijn lijn bevestigd in een mooi afgelegen hoekje waar hij vlak naast de beschutting lekker uit zon waaien. Lekker rustig bleef het niet want uit het niets vloog mijn hengel met een rotgang richting het water en kon ik die nog maar net pakken voordat hij het water in viel. Aanslaan..... HANGEN! Het gevecht begon, met alle man en macht probeerde ik de karper te koesteren maar met een 5-15 grams werphengeltje gaat dat niet al te makkelijk. De hengel werdt daardoor heel goed onder de loep genomen en boog af tot het handvat!

Na enige minuten lukte het dan toch om de karper in het net te krijgen en ook deze karper kwam nog even op de foto. 10 pond en een kleine 55 cm. Niet groot, maar wel een supersport op een lichtgewicht (baars) hengeltje!

Karper op de 5 grammer, wat een sport!

Verder hebben we niets meer kunnen vangen en zijn we maar naar huis gegaan om eens lekker te gaan eten.

Strakke lijnen toegewenst,
Mitchel, Jim & Jelle