Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Kerstcadeau's

24 dec 2006
Kerstcadeau's

De voorntjes mochten weer uit de vriezer en rond 3 uur stonden we aan het water. Even de diepte uitmeten en de dobbers op de goede hoogte hangen, voorntje eraan en gooien met die handel. Na 3 minuten had ik al beet, de dobber begon een beetje te tikken maar ging niet onder. Het zekere voor het onzekere en maar gewoon aanslaan, beter een misser dan een operatie door een te diepe gehaakte haak. In dit geval was het een juiste keuze en zat de snoek er al aan. Na een leuke dril waarbij de snoek nog wat runs nam kwam die boven, een best aardige! We schatten haar zo rond de 70-80cm, en eenmaal op de kant bleek dit te kloppen, 80 centimeters mooie snoek.

Een mooie start, na 3 minuten al een snoek! Gauw weer een voorntje eraan en weer ingooien. Eric viste langs een rietkraag, ik zoch het diepere stuk van het water weer op. Dit laatstgenoemde bleek weer een goede keus want na ongeveer een minuut begon me dobber weer te tikken. Wat hadden die vissen nou? Niet onder trekken maar tikjes geven, ik besloot om de aasvis langzaam wat te bewegen om misschien zo de doorslaggevende respons uit te lokken. Dit werkte helaas niet. Normaal wordt je dobber gewoon weggetrokken en vandaag doen ze maar voorzichtig, gek.

Na nog een half uur gevist te hebben besloten we naar een ander stuk te fietsen. We zagen wat futen duiken en een reiger zitten, hmm hier moest dus wel witvis zitten. We besloten even hier ons geluk te beproeven... dit geluk bleef een beetje uit en na 15 minuten gingen we maar weer door naar de volgende plek. Dit zou tevens de laatste stek worden omdat het al rond half 5/ kwart voor donker wordt.

Hier aangekomen wierpen we onze visjes weer in, na een paar minuten begon ook Eric's dobber te tikken, maar weer kon de vis niet gevangen worden, rare vissen met kerst. We gingen lekker een chipje eten en wat drinken. Terwijl we bij de fietsen stonden zag ik opeens mijn dobber harder bewegen dan die zachte tikjes de hele dag. Ja, die beweegt goed en de dobber ging onder, ik rende naar me hengel en sloeg aan. Het voelde niet als een snoek en het bleek ook een snoekbaars. Een leuke snoekbaars van 66cm mocht even de rol van foto-model vervullen.

Kerstcadeau's

Hierna nog even doorgevist tot het donker was maar we vingen niks meer. Toch even lekker 2 uurtjes gevist met 2 leuke vissen. Alvast een aardig kerstcadeau'tje! Lekker naar huis gegaan en opmaken voor de volgende cadeau's!

Fijne Feestdagen!
Daan