Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Laatste visjes van het jaar

30 dec 2006

We hadden afgesproken dat hij rond 3 uur zou bellen. Het was onderhand al half 4 en nog geen telefoontje gehad, hmmm. Geen zin om langer te wachten anders is het al donker. Ik pakte me spullen en zei tegen me vader dat als Eric belde dat ik dan alvast aan het vissen was. De laatste 3 voorntjes mochten uit de vriezer, ik pakte me fiets en ging naar het water.

Er stond een redelijk windje en aangekomen bij de plek stond de wind er vol op, dat worden snelle drifts... Ik werp me voorntje in en inderdaad binnen 30 seconden ligt die al tegen de buis aan, ik tik het voorntje iets voorbij de buis zodat die niet vast kan komen te zitten tussen de tralies. Hier ligt het voorntje stil tegen de kant. Een collega visser komt even langsbuurten, hij had al heel de dag gevist (met kunstaas) en had niks te pakken, ook op de plek waar ik nu zit. Ik vertel hem dat het met doodaas een ander verhaal is en dat ze hier altijd wel op bijten. Hij blijft even kijken en ondertussen begint me dobber te bewegen, jep, daar gaan ze al weer. Hij vist een hele dag zonder aanbeten en ik lig 5 minuten in en vang een snoek. De vis is snel onthaakt en de man is zo vriendelijk om een mooi plaatje te schieten. We bekijken nog elkaars foto's en dan vervolgt de man zijn weg naar huis. Ik beslis om het eens een keer op een andere plek te proberen iets verder op.

Laatste visjes van het jaar

Het is een klein wandelingetje van een minuut en ik leg me spullen weer neer. Toen ik eens aan het varen was in het park (gewoon recreatief, rubberbootje) had ik gemerkt dat daar ook iets van een talud moest zitten, hierover had ik ook laatst van een oude man over horen vertellen dat hij vroeger daar wel eens snoekbaarsjes ving. Een beetje op een gok zou ik mijn voorntje richting een rietkraag aan de overkant werpen, een beetje in het midden zodat ik zou afdrijven richting het talud en dat dan doordat het ondieper wordt me voorntje vanzelf stil zou blijven liggen.

Ik wierp in en ging kijken of deze theorie zou werken. Ik weet nog steeds niet of het goed heeft gewerkt maar op een begeven moment dreef me dobber steeds langzamer (nagenoeg stil) af. Na een tiental minuten schoot me dobber opeens weg, ik draai me lijn strak en sla aan. Snoekbaars! dit voel je meteen, ook voelde het niet als een grote. Na een leuke dril kwam er een puntgaaf snoekbaarsje van 57cm even op de kant kijken. Nu was ik wel alleen dus maar een beetje ge-expirimenteerd met foto's maken. Het was ook al redelijk donker dus met flits kreeg je beetje overbelicht en zonder flits onscherp. In ieder geval ik had een vis gevangen en daar ging het om!

Laatste visjes van het jaar

Vlak daarna kwam Eric langs, sja nu had ik al 2 vissen gevangen. In ieder geval was het wel gezellig om even lekker te kletsen. Na een half uurtje stopten we ermee. Het was al donker en het eten moest nog gemaakt worden. Het was een leuke afsluiting van het jaar!

Gelukkig nieuwjaar alvast! en pas op met vuurwerk, want zonder handen is het lastig vissen!

Groetjes,
Daan.