Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Live snoek aanbeet op de jerkbait

07 dec 2014

Daan zou weer een weekend langskomen om de groenjassen te verleiden met een overheerlijke sardiene

Zaterdag

We begonnen op de zaterdagmiddag met een heerlijk zonnetje erbij. We plaatste 2 snoekdobbers met sardiene vlakbij het riet in een mooi kommetje. De wind heeft de hele dag hierop gestaan, dus we verwachtte dat er volop witvis en dus snoek zou zitten. Dit viel echter erg tegen.

Op een gegeven moment zagen we wel een snoek vlak voor onze voeten liggen met een brasem in zijn bek. Blijkbaar zijn we toch iets te laat begonnen want deze snoek zou na dit 6 gangen menu niet nog meer willen. Na een klein uurtje zijn we vertrokken naar een stek zichtbij waar een brug en huizen een prachtige snoek locatie maken. Gek genoeg was ook hier amper witvis te bekennen.

Op een gegeven moment zegt Daan: 'geef mij de GoPro maar, dan vang ik er wel één met de jerkbait'. Het duurde niet lang voordat er een snoek op de jerkbait vloog! Zie het resultaat in het filmpje hieronder.

Inmiddels waren we ongeveer 3uur aan het vissen met doodaas zonder enige actie op de dobber. Ook de jerkbait had geen succes meer na deze mooie aanbeet.

video Live snoek aanbeet op de jerkbait

Zondag

Deze morgen zijn we vroeg opgestaan om de zonsopgang mee te maken op een stek waar we 2 weken geleden veel succes hadden. Het zou om 11uur flink gaan regenen tot 5uur dus we moesten en zouden deze ochtend iets moeten vangen om van deze dag een succesvolle dag te maken. De snoek dacht hier anders over en liet ons letterlijk in de kou. En koud was het. Na een kleine 3uur te hebben gestaard naar stilstaande dobbers besloten we terug te keren naar huis, om daar op te warmen en na te genieten van de dag.