Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Met dobber en mais op Zeelt

15 apr 2008
Met dobber en mais op Zeelt

Vorig jaar Juni wist ik een aantal mooie zeelten en brasems te vangen op de locatie van vandaag. Zou me dat ook lukken in het (koude) April van 2008?

Mijn plan was om eerste te voeren met maïs om te kijken of er überhaupt nog wel vissen zwemmen rond april. Meteen maar eventjes een hengeltje uitgegooid en een uurtje gezeten. Lekker genietend van een zonnetje zag ik uit mijn ooghoek dat mijn dobber flink stond te dansen op het water en wou ik mijn hengel pakken om aan te slaan.... En ja hoor de dobber lag doodstil toen mijn hand de hengel raakte en de spanning begon te stijgen! .... Even later schoot hij dan toch onder en was ik op tijd met aanslaan. Het was een mooi formaat brasem die zicht een beetje te gemakkelijk gewonnen gaf

Na het terugzetten van de brasem begon de zon minder actie te wezen en vond ik het een mooi moment om het hierbij te laten.

Vandaag wou ik graag het vissen gaan hervatten maar dan wel na het avond eten in plaats van midden op de dag. Zeelten azen immers rond dat tijdstip. Hengels in het water, stoeltje erbij en wachten maar! .... Tot mijn grote verbazing kwam er helemaal geen actie aan de dobber en wou ik net gaan opstaan om het water beter te gaan bekijken en ik zag ineens een vissenstaart tussen een groeiende lelie bewegen. Ik zette 1 stap dichterbij om het beter te kunnen zien en de vis schoot gauw weg! Ik twijfelde geen moment en ging snel weer zitten en hoopte op een terugkeer. Na een tiental minuten begon mijn dobber te bewegen en stond ik in de startblokken.... Slaan! Na een leuke dril met meerdere runs moest de 51cm zeelt zich toch gewonnen geven en pakte ik hem het water uit.

Met dobber en mais op Zeelt Met dobber en mais op Zeelt

Snel gemeten en wat fotootjes gemaakt en voorzichtig terug het water in. De zon was inmiddels helemaal verdwenen en het begon ook al aardig donker te worden. Ik besloot naar huis te gaan en liet de hengels nog even liggen totdat ik alles ingepakt had. Dat was geen gekke keuze want ineens was mijn linker dobber verdwenen, de dader bleek een ruisvoorn van rond de 26cm te zijn; Een leuke bijvangst toch ;D

Hierbij heb ik het gelaten voor vandaag en zal ongetwijfeld nog een keer terugkomen op de visplek.

Groeten,
Jelle