Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Met doodaas op snoek 2004

10 dec 2004

Na een ochtendje school kon ik lekker even proberen een snoek te vangen. Nadat ik gister al met Cliff was wezen verticalen op baars en een reuze baars van 6cm en een posje van 3cm had gevangen. Wel hadden we superveel aanbeten maar allemaal missers of staartenbijters. Er zat veel witvis op die stek dus ik ging er vandaag weer naartoe maar om ditmaal voorntjes te vangen die de taak als doodaas gingen vervullen.

Daar aangekomen zag ik al een hoop witvis onder de brug. Snel me vaste hengel opgebouwd en voorntjes vangen! maar helaas het ging moeilijker als verwacht. Hele voorzichtige voorntjes die alleen maar tikjes gaven en nooit je dobber onder trokken. Na 3 kwartier geprobeert te hebben en zonder succes ging ik even een stukje rennen want het was toch best koud met 0 graden en in de wind. Weer een beetje opgewarmt weer aan de slag maar op 1 of andere manier was me vaste hengel half van de brug gewaaid en zat me lijn vast in het riet.. goed vast. Er was geen redden meer aan en ik had ook geen reserve dobber of iets bij me, balen... daar ging me kans om een aasvisje te vangen. Dan maar een shadje eraan en kijken of ik een baars kon vangen. Ik gooi, tik hem binnen en ik haak een voorn? heb ik een uur zitten kl*ten terwijl je ze zo kan haken :P. volgende worp haak ik weer een voorntje, er zat dus veel witvis :). Toen ik genoeg visjes had gehaakt ging ik naar de doodaas stek, lekker uit de wind op een buis die 3 meter het water insteekt. Daar aangekomen ging me aasvisje aan me takeltje (= 1 haak door z'n bek en 1tje ernaast, en een 2-haak vlak boven zijn staart) en ingooien maar. Het was ondertussen kwart voor 4 en ik kon nog een uurtje doorvissen tot het donker.

Lekker rustig je aasvisje binnen tikken, dan weer een minuutje of langer laten liggen en weer binnen tikken. Ik was lekker bezig en toen kwam een vriend van mij, Christian, langs. Eigenlijk altijd als hij toevallig langs komt vang ik wel een snoek. Even geklets en rond half 5 ging hij weer door want hij moest zijn krantenwijk afmaken. Net als hij langs mij stapt tik ik me visje weer een stukje binnen en word me dobber ondergetrokken ik sla aan en.... hangen!. Na een paar leuke ontsnappingpogingen van het snoekje kon Christian de snoek landen. Dat ging overigens niet zo als geplanned want inplaats van dat hij de snoek eruit pakte spartelde de snoek en kwam 1 haak in zijn jas te zitten. Maarja snel een nijptang uit me tas gepakt en hij was weer los. Snoek op de kant gebracht, onthaakt, gemeten en foto'tjes gemaakt. Alleen is dat laatste een beetje mislukt omdat er teweinig licht was (het was kwart voor 5, dus al aardig donker) en mijn flut digi geen flitser heeft. Maarja de snoek was 66cm en zwom met een ferme staartslag weer weg. Ik ging lekker opruimen en Christian ging zijn krantenwijkje doen. Toch weer als hij komt een snoek gevangen, haha, van mij mag je vaker langskomen Chris ;).

Visgroetjes,
Daan