Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Met jerkbait op snoek in de herfst

31 okt 2014
Met jerkbait op snoek in de herfst

De dag begon heel slecht, ik wilde vandaag een bootje gaan huren om met de electro motor lekker te gaan slepen op snoek.

Toen de wekker vanmorgen ging had ik er de kracht niet voor om op te staan. Ik verzette de wekker nog een uurtje en draaide me weer om. Ook de tweede keer lukte het mij niet om mezelf te overtuigen om op te staan. Ik dacht; als het toch al zo laat is kan ik net zo goed rustig aan doen en in de middag beginnen. Mijn doel was om rond 3uur met doodaas te gaan vissen waar ik eerder al een mooie snoek heb gevangen. Toen de klok half twee aantikte was ik het wachten eigenlijk wel zat.

Ik besloot met de baarshengel even kort in een sloot bij mij achter te vissen tot drie uur. Om niet met een hele kunstaascollectie te moeten sjouwen koos ik er drie uit; een shadje, een tandemspinner en de finding nemo zelfbouw jerkbait. Omdat het water relatief ondiep is pakte de shad en de spinner al snel bodem en overgebleven waterplanten. De enige keuze die overbleef is de jerkbait met één enkele dreg. Ik dacht bij mezelf dat je hiermee weinig planten zal pakken en zelf de controle hebt over hoe diep je het aas vist.

Al bij de eerste worp zag ik twee meter van mijn aas een leuke snoek jagen. Ik wierp nogmaals in de richting maar deze snoek bleek geen interesse te tonen in de jerkbait. Ik draaide me om en gooide het aasje precies tussen een lelliebed en een rietkraag in. Met een glimlach zat ik te kijken hoe de jerk links en rechts uitsloeg. Nog geen twee seconden later dook er een leuke snoek op. Met 67centimeter geen slechte poldersnoek.

Met jerkbait op snoek in de herfst

Kort erna pakte ook een kleinere snoek de jerkbait midden in het breedere water. Twee snoeken in een korte tijd, terwijl ik eigenlijke doel was om baars te vangen :). Vol goede moed jerkte ik het water verder af. op een geven moment kwam ik bij een waterverbreding met een mooie rietkraag. Bij de eerste worp knalde er meteen een forse snoek op die een flink gevecht gaf op mijn 20grams baarshengeltje. De slip deed zijn werk en ik kon de snoek met de kieuwgreep landen. Ook deze keer was een voorbijganger zo vriendelijk om een fototje te schieten. De vis bleek 79centimeter te zijn en dook met een enkele staartbeweging weer de rietkraag in.

Met jerkbait op snoek in de herfst

Ik heb nog een klein uurtje doorgevist en kreeg enkele misaanbeten. Ik had niet echt het gevoel dat er nog vis zou gaan bijten dus besloot ik te verkassen. In een zijtake van de vliet/rijn wilde ik de jerkbait ten proef stellen. Al snel dook er een vis op, dit bleek een baars van ongeveer 30centimeter te zijn die vlak voordat ik hem het water uit wilde tillen los wist te raken en ik ben weer richting huis gegaan. Opzich een prima score voor een 'baarsmiddagje' !