Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Met sardine op metersnoek

27 feb 2011
Met sardine op metersnoek

Het is alweer een tijdje terug dat Daan en ik de polders in doken om de groenjas te belagen. Dit omdat we beide het nogal druk hebben met school/werk. Desalniettemin lukte het ons om deze zondag alles te laten liggen en lekker met de hengels de natuur in te gaan.

Na een klein uurtje te hebben gereden richting Utrecht kwam ik aan bij het huis van Daan, nog eventjes te visstekken doornemen op Google Maps, hengels achterin de auto en richting de waterkant. De eerste stek bestond uit een langzaam stromend water, overhangende bomen, enkele bruggetjes en een tunnel onder het wegdek door. Al-met-al een goede kans op snoek, maar de vraag is; kunnen wij dit waarmaken?

Daan koos voor een takel met een hele sardine, 2 dreggen en een loodmontage in wat dieper water. Ik hield het simpel en ging voor een halve sardine, enkele dreg en snoekdobber vlak voor de tunnel bij het wegdek. Beide viste we dicht tegen de bodem aan. Inmiddels stonden we al een uur in de regen te kou-kleunen. Af en toe gooide ik met een baarsplugje om in beweging te blijven. Niet lang daarna begon Daan zijn lijn te bewegen! Snoek? Helaas haakte ik met mijn plug daan zijn lijn wat door de stroming nogal verspreid was.

Terwijl Daan de lijnen uit elkaar aan het halen was draaide ik me om, om te zien waar mijn dobber was. Waar is mijn dobber eigenlijk? Ik snelde naar mijn hengel toe en zag de dobber langzaam weer omhoog komen. Een tiental hartslagen later nam de dobber een mooie trage duik het diepe in. Langzaam draaide ik mijn lijn strak en gaf een goede zwiep aan de hengel, Hangen!

En paar pogingen tot ontsnappen later kon Daan de snoek het water uit tillen, onthaken, meten en op de foto zetten.

Met sardine op metersnoek Met sardine op metersnoek

Met een glimlach op ons gezicht werden beide hengels opnieuw beaasd en te water gelaten. Weer een stapje dichter bij de metersnoek!

Een uur of 2 / een miljoen regendruppels later besloten we dat het tijd was om een andere visstek op te zoeken eveneens als opwarmen in de auto :] De 2de stek bestond ook uit overhangende bomen en een tunneltje, ook oom fuut was actief aan het duiken wat duidt op aasvis. Meneer de groenjas dacht daar helaas anders over en negeerde ons aas volledig. We hebben het nog even aangekeken maar er bleek geen schot in te komen, er bleef niets anders over dan er mee op te houden voor vandaag.

Groeten,
Daan en Jelle