Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Middag Snoeken

19 jan 2006

Om 2 uur had ik afgesproken bij Christian thuis. We zouden het eerst even gaan proberen bij een buis waar we al vaker succes hadden geboekt.

Daar aangekomen zag alles er goed uit, het weer was goed. Lekker windje, en eindelijk weer wat warmer, zo rond de 8 graden waardoor we hoopte dat de snoeken nu weer wat actiever zouden zijn. We begonnen te vissen en we zagen nog verse voetsporen in de modder, beloofd niet veel goeds! Dit bleek ook na 15 min gooien en geen reactie te hebben gehad. We gingen door naar een vaart waar Eric vrijdag een snoekje had gevangen en hij had ons vertelt waar ongeveer de witvis zich ophield.

We begonnen daar te vissen en na een aantal worpen dacht ik dat ik vast zat, een tik, ja vis! Maar voordat ik aan de dril kon beginnen of aanslaan was de snoek alweer weg. Ach ja in ieder geval teken van vis, we viste vol goede moed verder. Een stuk van de vaart werd afgevist, maar de witvis die er zou moeten zitten was geen sprake van. Het was heel helder water en we konden dus ook alles onder water zien. Pas aan het eind van het stuk wat we af wouden vissen zagen we voorntjes, ik zag ook nog een jagende snoek maar deze was niet te verleiden. Nog even bij de plek gooien waar ik de snoek miste maar ook deze had geen trek meer. Wel zagen we nog een waterrat die een beetje moeite had zich te verbergen voor ons.

We hadden nog een half uurtje en we moesten even besluiten waar we die uit zouden vissen. Dichtbij was nog een klein watertje waar we een paar jaar terug wel eens snoeken hadden gevangen maar eigenlijk nooit meer hadden gevist. Daar aangekomen begonnen we te werpen en het was een klein plasje dus heel snel uitgevist. 100 meter verder hetzelfde verhaal alleen een stukje groter, maar ook hier geen vis. We hadden nog 10 min en een stukje verderop was ook wel een een klein plasje waar we het uitkonden proberen. In de zomer zitten hier altijd wel veel karpers maar deze zijn echt heel moeilijk te vangen.

We waren nu gekomen voor snoek en Christian begon te werpen met een rapala j13, baars. Ikzelf viste met een 2delige groene bandit plug, over het algemeen zijn de pluggen van bandit heel slecht maar deze heeft zich al vaak bewezen. We begonnen te gooien en bij de 4e worp een kolk bij Christian ze plug, hangen! Na een rare dril waarbij de snoek zijn gewicht erin hing en amper runs maakte en echt puur op de plek waar hij lag heel veel begon te spartelen kon de vis, na een paar pogingen vanaf een hele schuine kant, gelanden worden.

Middag Snoeken Middag Snoeken

Zeker een mooie snoek, voor dit toch wel kleine water!. Met 74cm de eerste snoek voor Christian in 2006.

Ik had nog geen 1 snoek gevangen in 2006, ook niet veel gevist, behalve 2 missers geen actie van snoek gehad.
De vis weer terug en toch nog maar even 10 minuten doorvissen maar eigenlijk moest Christian al naar huis.

Ik vond het toch een mooi formaat snoek wat er zwom dus ik verving mijn plug voor een SSR, ik wierp voor een buis en een doffe knal, hebbes!. Weer een rare dril waarbij de snoek eigenlijk niet veel dee dan een beetje op zijn plek schudden. Hij lag al snel voor de kant, Christian ging liggen om erbij te kunnen komen, raakte de snoek aan, maar daar schrok die kennelijk van en nam 'nu wel' een run en daarbij schoot de haak los. Balen, dit had me eerste kunnen zijn, ook weer een leuke snoek van in de 70cm. Snel weer doorgooien en toen was het Christian die weer beet kreeg, maar meer dan een grote kolk achterlatend werd het niet. Het werd toch maar tijd om naar huis te gaan, een leuke plek om weer eens terug te komen. Actie van 3 snoeken op een klein stukje en in 15 minuten :).

Vangze

Daan.