Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Middagje op stap in Utrecht

15 sep 2012
Middagje op stap in Utrecht

De laatste weken wordt er weer wat meer gevist. Nog steeds niet het niveau van vroeger, maar heerlijk om weer aan het water te zijn en af en toe een hengeltje uit te werpen.

Drie weken geleden was het nog prijs met een mooie 90-er, de week daarna vruchteloos op de Nieuwkoopse plassen gevist, daar het wel prachtig weer was. Een mooie dag was het sowieso.

Vandaag belde Harm mij op om even te vissen. Terwijl ik wachtte tot hij hier was, bedacht ik al vast wat mijn plan van aanpak zou worden. Ik wilde graag weer eens jerkbaiten. Heerlijk om zo je jerk door het water te zijn glijden en dan de snoek er op te zien duiken.

Aangekomen bij het water kwam ik erachter dat op de fathead de achterste dreg mistte. Geen zin om er een op te zetten pakte ik maar de SSR. Harm begon op baars te vissen met een 1-grams spinnertje. De eerste twee worpen leverde voor hem al meteen 2 baarsjes op.

Na 10 minuten toch maar even een haak op de staart zetten en met de jerkbait gaan. Na 6 minuten was het al raak. Een snoekje van rond de 40cm pakte vlak voor de kant de jerkbait. De verhoudingen aas-roofvis waren niet echt eerlijk en samen met de wilde aanval resulteerde dit op een slecht gehaakte snoek. In het water dus maar onthaakt.

Harm bleef zijn baarsjes vangen, de teller stond ondertussen al op 9. Even later kreeg ik na mijn inworp een kolk achter de jerk en drie meter later een mooie attack. Deze snoek leed echter nog meer aan grootheidswaanzin, aangezien deze even groot was als de jerkbait. Mede hierdoor werd hij niet gehaakt, maar toch actie.

We hadden nu ongeveer anderhalf uur in een langzaam stromend water gevist, het werd tijd voor wat anders. We liepen een parkje binnen. De eerste worp op een leuk watertje resulteerde in een snoekje. Een prachtige aanbeet in het heldere water.

Een paar worpen later was het weer raak, althans, een prachtige aanbeet van een iets grotere snoek, alleen bleef deze niet hangen. Harm was ondertussen al op 15 baarzen beland, die ging lekker door.

Het laatste stuk water zag er weer veel belovend uit. Overal waren veel lelies en waterplanten (net zoals op de vorige stekken). Na een paar worpen kreeg ik weer een prachtige aanbeet. Uit het donkere water ineens een grote witte bek boven op de jerk. Deze bleef helaas ook niet hangen, maar goed buiten dat was het een prachtige middag weer aan het water!

Vang ze!
Daan