Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Middagje vissen met voorn op snoek

18 dec 2006
Middagje vissen met voorn op snoek

De dode voorntjes mochten uit de vriezer, gingen in de vistas, de vistas ging op mijn rug en zo ging ik naar het water, bewapend om snoeken te vangen.

Zoals al vermeld was het mooi weer, langs het water was het alleen nog goed te merken dat het afgelopen tijd hard geregend had want het was 1 grote blubberzooi. Ach ja dan maar goed uitkijken als je een snoek uit het water moet halen. De eerste stek leverde niks op, dan maar naar een vertrouwde buis. De dobber afgesteld op de bodem en na 20 minuten kreeg ik beet. Eventjes wachten want de dobber tikte en ging niet onder, nu duurde het toch al 10 seconden dat de dobber tikte en niet onder ging, toch maar aanslaan want straks zit de haak diep. Ik sla aan en........

..... krijg alleen een voorntjes hoofd terug, BALEN! Ik had al me twijfels om me dreg een keer door ze kop te doen, als ik met doodaas vis gaan ze altijd door de rug en daarmee heb ik dit jaar nog bijna geen missers mee gehad. Nu zat de haak door ze kop omdat ik hiervoor een beetje aan het werpen was geweest met de voorn en je dan een mooiere actie krijgt als je de haak door ze bek doet. Ik was alleen te lui om de haak weer in ze rug te doen en dat resulteerde nu in een voorntjes hoofd, zonder snoek.

Maarja ik had nog meer voorntjes, een nieuwe eraan en na circa 15 minuten ging me dobber weer bewegen, deze keer ging die wel netjes, zoals het hoort, onder en sloeg ik aan. Nu zat hij er wel aan. Na een tijdje mocht een snoekje van 72cm het land bekijken. Helaas zat de dreg onder zijn kaak en begon het beestje te bloeden na onthaakt te zijn. Dan maar even snel een foto'tje en meteen terug...

Middagje vissen met voorn op snoek

Rest van de dag nog wat andere stekken geprobeerd maar leverde geen aanbeten op, helaas. Maar wel weer lekker een dagje buiten geweest en gevist. Volgende keer beter..

Groetjes,
Daan.