Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Moesson dagje

29 sep 2005

Eerst even lekker uitgeslapen tot een uurtje of 1 uur waarna rustig ontbeten en nog wat klusjes in huis was het alweer rond half 3 uur. Ik keek zo eens naar buiten en het was eigenlijk wel een goed visweertje, lekker stevig windje, bewolkt maar toch (nog?) droog. Even op msn kijken wie er een uurtje mee wou vissen, Vidal was deze keer het 'haasje'

en stond rond kwart voor 3 bij mij op de stoep. Een paar knakworstjes naar binnen geschoven en we konden er 1 a 2 uurtjes tegenaan. Vidal zei dat hij de laatste tijd bij een water wel een sterke stroming zag staan en begonnen we daar. Daar aangekomen bleek alleen de stroming weg en de vis wou het ook niet. Dan maar naar een vertrouwde stek, waar eigenlijk de laatste keren geen snoek te vangen was, maar met deze omslag van het weer mocht het best wel weer eens lukken. Daar aangekomen begon het een beetje te spetteren en steeds harder en harder. Een beetje onder de indruk van hoe hard het regende schoot ik een foto'tje. Even later ging het zelfs nog stukken harder, een moesson in Nederland :P.

Moesson dagje

We vonden deze bui al hard maar zoals hier boven genoemd ging het steeds harder. Ik zocht een boompje op maar je nog steeds heel erg nat onder werd, maar Vidal bleef dapper doorvissen, na een aantal worpen met een klein spinnertje ving hij dit baarsje wat hij niet zelf vast wou houden, toen vond hij het opeens wel te hard regenen.

Moesson dagje

Ik wou graag snoek vangen en verging mijn spinnertje voor een supershadrap firetiger. Na 10 minuten gegooid te hebben kreeg ik een tik, 5 meter verder weer een tik, en een paar meter voor de kant was het hangen. Na een leuke dril waarbij de snoek nog een keer helemaal het water uitklapte mocht de snoek van 73cm poseren voor de camera.

Moesson dagje

Uiteraard na de foto's weer terug in het water.

Moesson dagje

Daarna belde Christian nog, hij kwam ook nog even langs om te vissen. Voordat Christian er was kregen we nog een 2e moesson over ons heen, alsof 1 niet genoeg was :P. Toen Christian arriveerde hadden we met zijn 3en nog ongeveer 45minuten doorgevist, maar konden geen vis meer verleiden. Het was half 6 en ik moest naar huis om te gaan trainen. Toch nog 2 leuke uurtjes waarin nog een leuke snoek werd gevangen.

Groetjes,
Daan