Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Nieuw snoek PR!

02 jun 2007
Nieuw snoek PR!

Na een nachtje werken bij de bakker, korte nachtrust ging de wekker omdat ik in de eind van de middag met Daan had afgesproken om te gaan doodazen in een nabijgelegen parkje.

Ook Daan zijn nacht was duurde wat langer dan normaal dus na een korte nachtrust stond hij alweer aan de waterkant om voorntjes te vangen die we later nodig hadden voor het betere werk. Nadat we een aantal voorntjes hadden gevangen zijn we naar de gebruikelijke visstekken toegegaan en daar onze aasvisjes gepresenteerd aan de rovers onderwater.

Toen de eerste stek niet veel succes bleek te hebben zijn we naar een andere stek gegaan die het altijd wel goed doet. 1 visje pakken moest toch wel lukken ? Aasvissen het water in en een beetje genieten van het weer, dat genieten veranderde in een ander soort van genieten toen mijn aandacht werd getrokken door mijn dobber die heel kort onderwater schoot.

Aanslaan had geen zin meer want de dobber lag weer in zijn oorspronkelijke positie. Geconcentreerd hoopte we op meer beweging en een paar minuten later was het inderdaad raak; Een vis nam de dobber een flink stuk onderwater en zonder twijfel pakte ik mijn hengel en sloeg aan. Hangen! Ik voelde meteen dat het om een sportieve vis ging die zich niet snel liet zien, na een aantal runs waaronder 1 manouvre die bijna de vis lostte kon Daan de vis pakken en onthaken.

De voorn zat lekker vooraan in de bek en was binnen no-time verwijderd. Het meetlint stopte bij 87cm met tellen en dat betekend een nieuw PR voor Jelle ;D !!

Na de snoek terug te hebben gezet hebben we nog even nagepraat met voorbijgangers die het tafareel ook hebben zien gebeuren.
Het was inmiddels een uurtje of 5 en we besloten om nog 2 uur door te gaan en dan iets te gaan eten en dan nog even tot een uurtje of 9 vissen, verschillende plekken in het park hebben we afgevist zonder een teken van roofvis. Het leek ons daarom een goed plan om lekker naar huis te gaan en het een andere dag te vervolgen.

Groeten Daan & Jelle