Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Nieuwe plek, nieuwe kanzen

14 jan 2009
Nieuwe plek, nieuwe kanzen

Na de meest gebruikelijke stekken geprobeerd te hebben zonder al te veel actie zijn we opzoek gegaan naar een nieuwe plek.

Een stuk open water vlak naast een rietkraag trok onze aandacht en voor we het wisten werden de aasvisjes in het water gelauncheerd. Na tientallen minuten kwamen we erachter dat de dobbers toch wel heel erg veel wind pakte en daardoor vele meters water overlapte. Tijd voor een nieuwe strategie!

De aasvisjes werden zonder dobber op de locatie geworpen en vlak onder de hengeltop klikte we de dobbers vast om te kunnen zien of er roofvis aan de andere kant van de lijn zit te knabbelen. Na een klein uurtje bijgepraat te hebben zag ik mijn dobber wegschieten, even knipperen met mijn ogen of het echt zo is en jawel! Ik pakte mijn hengel en sloeg flink aan, de dril was begonnen. Na enkele minuten spanning kwam de vis naar de oppervlakte en wisten we hem te landen op de kant.

Nieuwe plek, nieuwe kanzen

Met 83cm geen slechte vangst, en dat voor een plek waar we nog nooit iemand hebben zien vissen :). Uiteraard hebben we nog een tijdje doorgevist op de plek maar helaas zonder succes. Vervolgens zijn we beide naar huis gegaan met een mooie dag achter de rug.

Groet,
Daan & Jelle