Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Ontgroent

10 nov 2005

Vanmorgen ernstig vroeg opgestaan om op tijd op school te kunnen zijn. na een stuk of 5 lesjes was het tijd om naar huis te gaan. onderweg had ik flinke tegenwind, dat kan maar 1 ding betekenen: snoek weer! om half 1 was ik thuis. Even snel wat gegeten en mensen op msn gesproken, spulletjes gepakt en fietsen naar een "y splitsing" slootje.

Omdat er veel waterplanten rond 10 cm onder het oppervlak zitten koos ik voor de Salmo Slider (hier had ik sinds vandaag nog niks op gevangen). Al bij de 2de worp was het raak! een harde beuk op mn hengeltop en het gevecht was begonnen. Jammer genoeg loste te snoek zichzelf vlak voor mijn voeten en dacht ik dat ik mijn enigste vis van die dag meteen als verpest had. een 3tal worpen later knalde er een reusachtige snoek op de slider, ik schrok me echt kapot, jammer genoeg loste ook deze snoek zich.

Ontgroent

Vol moed ben ik maar een zijtak van de sloot gaan afvissen tussen alle dure sportbootjes maar de snoeken bleken niet geïnteresseerd. Na een halfuurtje actieloos gevist te hebben in de zijsloot ben ik teruggekeerd naar de plek des onheils; een keuze die ik achteraf beter meteen had kunnen doen.

Na een aantal worpen jumpte er een klein snoekje op de slider en ik sloeg meteen aan, om zeker te zijn dat deze wel de kant zou halen. Hangen! deze vis moest en zou de kant op gaan. Zo gezegd zo gedaan, even later zat ik de vis te onthaken, te meten en te fotograferen. 49 cm snoek die vervelend verwond was aan zijn linkerzijde.

Ontgroent

Blijkbaar heeft het hoge tempo waarmee ik vandaag inhaalde meer succes dan "normaal" inhalen. Dus ik bleef die techniek toepassen en het aanslaan beviel me ook wel. Een paar worpen later was het alweer raak, meteen voelde ik dat het deze keer om een grotere vis ging. Na een hevige dril belandde ook deze vis op de kant, 73 cm pure kracht! Na een aantal foto’s die ik te danken heb aan een voorbijganger mocht ook deze vis terug het water in. Deze snoek had nog genoeg power in zich om meteen weg te zwemmen met 1 flinker klap met zijn staart!

Ontgroent Ontgroent

Prachtig getekend overigens

Ontgroent

Ook deze vis had verwondingen aan de zijde van zijn lichaam, misschien dat die "grotere" snoek die losschoot een lekker hapje in hun zag... ik zal het nooit echt weten.

Een klein kwartiertje later ben ik gaan vissen in een andere zijtak van de sloot, ik wierp vlak langs een rijtje met houten aanleg gelegenheden voor boten en ik kreeg weer een flinke klap op de slider! Met een kloppend hart de vis gedrild en tot mijn grote verbazing had de vis een bruut grote kop voor zijn lengte!! Snel de vis met de kiewgreep eruit getild wat overigens niet gemakkelijk ging; dat mede kwam door zijn zware gewicht.

En jawel hoor OOK deze snoek was gewond aan de zijkant (zie foto). Na het onthaken de vis gemeten: 78 cm, zeker een mooie vis! vooral de grote kop, brede rug en dikke buik vielen mij erg op. na deze vis terug gezet hebben, ben ik maar gestopt, zowel de slider als ik zelf waren uitgeput van de kou en de actieve vissen! morgen weer een dag, weer een kans op mooie verhalen!

Ontgroent

Groeten van Jelle