Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Onverwacht

02 okt 2005

Nadat ik de tijden door had gekregen raapte ik mijn spulletjes bij elkaar en sprong op mijn fiets, richting zoetermeer.

Eenmaal aangekomen op de afgesproken plek waren Daan, Christian en Eric al aan het vissen. Maar jammer genoeg nog geen vangsten. Na tientallen worpen vanaf een brug en geringe pogingen om baarsjes te vangen besloten we maar door te gaan naar een steiger. Maar ook daar lieten de vissen het afzien, inmiddels was het al kwart voor 5 en Christiaan en Eric haakte af. Daan en ik gingen nog even langs 2 stekjes waar wij al vaker vis aan de lijn hebben gehad. Na een aantal worpen haakte ik een vis, jammer genoeg bleek het een brasem te zijn met mijn spinner in zijn rugvin.

Toen Daan een fototje wou schieten schoot de vis natuurlijk los. Na een kwartiertje gestoeid te hebben met de waterplanten en de stroming uit het gemaal zijn we toch maar naar onze laatste stek voor vandaag gegaan (gelukkig maar). Deze keer was er wel ruimte om te werpen en dat hebben we zeker benut, Daan die ondertussen al 2 aanbeten had gehad op zijn rapala husky jerk, firetiger, riep dat hij een snoek had, toen ik wou inhalen om hem te gaan helpen kreeg ik ook een klap op mijn spinner.. maar die schoot meteen weg.

Daan had de vis snel onthaakt en na het meten mocht ook deze vis op de foto. Een leuk klein snoekje van 44cm, maarja wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

Onverwacht

Snel de vis teruggezet om vervolgens meer vis te vangen. Ik viste zelf door met mijn mepps rood/witte spinner en Daan dee een klein twistertje eraan om baarsjes proberen te vangen. Ondanks de vele springende voorntjes bleef het een tijdje stil. Totdat ik precies onder een boom wierp waar daan al de heletijd aan het vissen was. en jahoor! hangen die snoek.

Na een iets langere dril dan bij mijn vorige snoek (om handen te besparen) mocht de vis gemeten worden (61 cm) en begon te foto sessie.

Onverwacht

Ook deze snoek mocht zonder verwondingen terug het water in. Na enige tijd kreeg ik weer een vis aan de lijn. ik riep meteen: "snoek!" maar het bleek een leuke snoekbaars te zijn! Iets wat we echt niet verwachtte in deze kleine poldersloot. Een leuk snoekbaarsje van 39cm die mijn spinner helemaal verzwolgen had.

Onverwacht

Vervolgens de vis onthaakt en gemeten en weer terug gezet in zijn element. Ondertussen was het al vrij laat en zijn we maar naar huis gegaan om te eten voordat onze moeders boosworden.

Visgroeten,
Jelle