Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Opzoek naar de boerenkarper

21 apr 2007
Opzoek naar de boerenkarper

Toen ik arriveerde op de afgesproken visplek viel het meteen op hoe druk het er wel niet was! Ik maar denken dat het een afgelegen boerensloot zou zijn. Mitchel was al een tijdje aan het vissen met 2 hengels en mais als aas. Ik maakte mijn hengel gereed, mais eraan en even kijken waar in het water ik mijn mais zal gaan deponeren.

Nadat alle hengels in het water lagen was het tijd om van het weer en de natuur te genieten en natuurlijk te wachten tot er een karper zou knabbelen aan 1 van onze mais. Zo simpel als het is te beschrijven is het in het praktijk jammer genoeg niet en gek genoeg ving niemand karper....

Toch maar even informeren bij alle vissers die in de buurt waren, zij zeiden dat ze wel al een stuk of 5 karpers aan de mais hadden gevangen. Ik vond dat zeer vreemd omdat hun materiaal hetzelfde was, aas hetzelfde. Het enige wat anders was was de lokatie, die een paar hondert meter naast die van ons was. Na een stuk of 3 uur later nog niets te hebben gevangen besloten we om toch maar naar huis te gaan. Precies op dat moment zag ik een schepnet erbij gehaald worden om een karper te scheppen, toch maar even een kijkje nemen!

Opzoek naar de boerenkarper

Het was een mooie dikke gezonde karper die na een onthaking en een snelle foto weer terug mocht in zijn element.

Visgroeten,
Jelle