Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Pickeren in de achtertuin

09 mei 2006

Vandaag was ik extreem vroeg uit en de zon scheen vollop. Dus reden genoeg om een hengeltje uit te gooien aan de waterkant.

Op school sprak ik nog een vriend van me en besloten we om deze middag nog eventjes te gaan vissen. Om half 12 was ik uit, snel naar huis gereden, spulletjes bij elkaar geraapt en gaan!

Toen ik aankwam bij zijn huis bleek dat hij plotseling weg moest en konden we dus niet met de boot gaan varen naar een mooie stek. Dan maar in de achtertuin vissen, het is tenslotte mooi weer en je hebt weinig last van de wind tussen 2 schuttingen in zijn tuin.

Hoewel het een vrij ondiepe sloot is koos ik toch voor een bodem montage omdat de wind anders de hele mikmak weg zou blazen. Nadat ik de hengels met mais had bevoerd en ingegooid was het tijd om eens lekker van de zon te genieten.

Pickeren in de achtertuin

Rond een uur of half 2 kreeg ik een flinke tik op mijn picker en ik vloog naar mijn hengel toe om aan te slaan.... Hangen! De vis begon met een mooi gevecht op de 10grammer maar moest zich uiteindelijk toch overgeven aan mij.

Pickeren in de achtertuin Pickeren in de achtertuin

Een voorn van 27cm was een feit, na een paar fototjes en de vis onthaakt te hebben mocht hij weer terug in het water.

Niet veel later kreeg ik nog bezoek van mevrouw de Eend die wel trek had in een witte boterham die achter mij in de tuin lag. Ik benutte deze kans goed en schoot een aantal mooie foto's.

Een geringe tijd later begon het een stuk harder te waaien en de zon ging zich ook steeds vaker verstoppen achter de wolken en het leek mij een goed idee om het hierbij te laten.