Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Polderen

01 nov 2005

Vidal wou ook wel meevissen en zo gingen we met zijn 2en op de fiets richting Stompwijk. Het plan was om daar een lange smalle poldersloot af te vissen en proberen de nodige snoeken te gaan vangen. De heenreis verliep heel snel omdat we de krachtige wind die vandaag stond, in de rug hadden. Wel hadden we onderweg nog een grote regenbui over ons heen maarja we zijn niet van suiker dus we overleefden het wel.

Daar aangekomen deden we allebij een heel verschillend kunstaas eraan om te kijken waar de snoek op zou reageren. Ik koos voor de altijd wel goed vangende supershadrap firetiger en Vidal nam een zwarte spinnerbait. We begonnen bij een brug waar het water een kruising had, 4 sloten aaneen dus. Op de kruising zelf lag geen snoek, altans geen die wou bijten. Ik begon aan een zijsloot en na de 3e worp was het raak, een leuke snoek pakte vol mijn ssr.

Polderen Polderen

Na een leuke dril kon de snoek geland worden, ik wou mijn tang pakken maar.. geen tang? shit! gelukkig was Jelle onderweg want die zou meekomen vissen en kwam hij vrijwel tegelijker tijd aan en kon de snoek alsnog snel onthaakt worden. Het was een leuk snoekje van 69cm en vooral dik, wat helaas niet heel goed te zien is op de foto's. We visten vol goede moed door want om al na 10 minuten een snoek te vangen is altijd lekker. In tegenstelling tot het snelle begin bleef het stil, heel stil, Vidal verwisselde nog zijn spinnerbait voor een oranje fluo rapala jointed en Jelle viste met een Salmo slider. Aangekomen waar de sloot een bocht maakte kreeg ik een aanbeet van een snoek maar die was later niet meer te verleiden.

Na de bocht kreeg Jelle nog een volger maar werd er niks meer gevangen. De sloot eindigde bij een gemaal, waar er bij ons spinnertjes aangingen om proberen baars te vangen maar dat lukte ook al niet. Het was onderhand al 5 uur en Vidal moest half 6 weer thuis zijn dus we liepen weer terug, om vervolgens nog op de plekken te gooien waar we eerdere aanbeten hadden gehad. Helemaal bij het eind op de 'water kruising' deden we nog een paar worpen waarin ik nog 2 tikken kreeg maar geen vis meer kon haken. Toen op de fiets en met wind tegen naar huis. Het viel ons op dat het toch wel weer een stuk kouder was, zeker vergeleken met zondag toen we in ons t-shirt in de boot konden zitten.

Groetjes,
Daan