Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Rare vogel

09 feb 2006

Ik was onderweg naar de stek toen ik een smsje kreeg van Christian, hij vroeg waar ik aan het vissen was. Zin om terug te smsen had ik niet en ik was wel dicht bij zijn huis dus ik besloot even langs te rijden en hem op te halen. Dit leverde wel een beetje vertraging op maar rond 4 uur, kwart over 4 waren we bij het water.

We begonnen te vissen bij de stek waar gister werkelijk alles misging, Marvin en ik verspeelde daar allebei, waarschijnlijk dezelfde, 80-90cm vis. Even later had ik een snoekbaars aan de lijn, best lang waarna ik dacht die schiet niet meer los, maar dit was helaas niet zo, ook weg. Daarna NOG een snoek die loste en toen had ik het wel helemaal gehad, meteen me plug voorzien van nieuwe, nu hopelijk wel, vlijmscherpe haken.

We begonnen te vissen en ik begon weer met mijn SSR waar ik gister alle actie op gehad. De snoek leek wel verdwenen, waar we gister binnen een kwartiertje 4 aanbeten hadden was het compleet stil gevallen. Ik begon een stukje verderop te vissen en Christian ging op een brug en de andere kant afvissen. Het was stil, doodstil, in ieder geval, de vissen. We zaten nog te praten over die grote gekke vogel die we een tijd terug hadden gezien, een grote rietkleurige vogel die we nog nooit eerder hadden gezien, ongeveer de grootte van een reiger, iets kleiner, wel dikker, een heel aparte vogel. De eerste keer dat we hem zagen zat hij 10 meter verder een kwartier lang in het riet en was hij niet opgevallen, totdat ik er bijna letterlijk op ging staan en de vogel angstig, mij angstiger achterlatend, wegvloog. Daarna nog een keer gezien op dezelfde plek waar we vandaag gingen vissen, en jawel vandaag zat hij er weer, helaas zag die mij weer eerder en was de vogel letterlijk gevlogen, toch maar proberen een foto te maken volgende keer.

Rare vogel

Deze foto heb ik op het internet kunnen vinden na een research over de buitengewone vogel. Maar ik was gekomen om te vissen en begon weer alle stukken secuur af te vissen. Aangekomen bij een steiger waar ik vaak heb gevist, maar nooit verder ben gekomen dan snoeken die volgden, of lossers/aanbeten. Vandaag moest het dan maar gebeuren, na een 5tal worpen had ik de plug helemaal binnengehaald, lag 2 seconden stil in het water, ik haalde hem omhoog en TOEN pas kwam er een snoek op af, die was of gevolgd met een grote afstand of lag in de diepte te wachten, in ieder geval actie, helaas niet gevangen en niets meer van vernomen.

Ik liep weer terug naar de beginstek om poolshoogte te nemen van Christian, hij had net als ik geen vis gevangen, ook geen actie, waar ik het nog iets vanaf had gebracht. Tijd voor ander kunstaas dan maar. Ik deed mijn zwarte spinnerbait eraan waar ik op deze plek al aardig wat vissen mee heb weten te vangen. Vandaag werkte dit dus ook al niet, Christian verving zijn rapala J13 baars voor een bruin/oranje spinnerbait en ook dit werkte niet. Wat zal werken? Ik verving mijn spinnerbait voor een grote bucktail spinner. Ik begon weer te werpen en Christian wou het een stukje verder proberen. Stug bleef ik door vissen, er moest toch snoek zitten, er zaten futen, aalscholver, reigers, alles wat duid op witvis en waar witvis is zit ook roofvis. Ik bedacht bij mezelf nog 3 worpen en dan ga ik stoppen, het was kwart over 5 en ik moest om 6 uur trainen. Helaas had me fiets toch echt de geest gegeven op de heenweg. Dus moest ik het eerste stuk met Christian meeliften en daarna ‘steppend’ het laatste stuk naar huis, wat natuurlijk langer duurde. A fijn we zijn nog aan het vissen en niet al op de terugreis. Ik gooide me spinner een heel eind de sloot in en begon weer binnen te halen. Halverwege een voorzichtige tik. Door alle lossers van gister had ik er nog steeds een beetje de pest in dus ik sloeg goed aan, hangen! Na een korte dril, toch nog een beetje bang dat de vis los zou schieten. Chris kwam snel naar me toen en pakte de snoek uit het water. Al mijn angst dat de vis los zou schieten was overbodig want de snoek zat goed (lees: te goed) gehaakt. Een mooie dikke snoek lag voor ons in het gras. Een nijptang moest er aan te pas komen om de snoek van de haak te ontdoen, maar ja liever mijn haak kapot dan de snoek. Snel foto’s maken en de snoek mocht weer zwemmen.

Rare vogel Rare vogel

Yes! Toch een snoek gevangen. Het was nu alleen al half 6 en ik moest nog terug, eten, en om kwart over 6 trainen, haasten geblazen. Weer een leuke afsluiting van de dag, en misschien morgen weer even een uurtje er tussen uit als het kan.

Visgroeten, Daan.