Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Ruisvoorn belagen met de korst

23 apr 2007
Ruisvoorn belagen met de korst

Nadat ik thuis kwam heb ik de honden een snoepje gegeven en heb ik mijn 15gram's werphengeltje omgebouwd tot dobberhengel met een voorn haakje. Perfect om een afstandje te werpen met lichtgewicht korst!

De takel die ik gebruik is in principe een takel die iedereen wel aan zijn vaste stok heeft zitten; een (niet al te grote) dobber, een aantal loodjes en een klein voorn haakje. Het lood had ik vandaag verdeelt over het stuk lijn wat tussen de dobber en de haak zit, je kan er ook voor kiezen om al het lood net onder de dobber te stoppen. Wat er dan gebeurd is dat je dobber rechtop staat (mits je de dobber goed hebt uitgelood) maar de korst blijft drijven en zal naar mate de korst meer water heeft opgenomen langzaam gaan zinken.

Ruisvoorn belagen met de korst

Stop je al het lood heel dichtbij het haakje dan zal de korst snel gaan zinken naar de bodem. De leukste methode vind ik de drijvende korst, maar vandaag bleek dat dat niet veel zin had en heb ik het lood gelijk verdeelt zodat de korst langzaam zinkt.

Op die manier heb ik vandaag in een korte tijd 8 + 16 ruisvoornen weten te vangen waarvan de grootste 28 cm was! Ik vind het eigenlijk de leukste manier van vissen op voorn vooral op een lichtgewicht werphengeltje, dat maakt het er een echte sport van.

Mvg Jelle