Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoekbaars vakantie

29 jun 2007
Snoekbaars vakantie

Tim en ik hadden in onze agenda's staan om eind juni eens te gaan verkassen naar Friesland en daar een bungalow huisje te huren en elke dag lekker te gaan verticalen op snoekbaars.

Het was erg lastig om veel vis te kunnen vangen omdat:

- het onbekend water is
- het weer niet echt mee zat
- er veel stropende vissers zijn die de vissen ter plekke dood maken

Vooral aan dat laatste puntje ergeren wij ons mateloos, dat is ook de reden waarom wij altijd de vissen terugzetten!

Maandag, dag 1

De wekker gaat erg vroeg af, dat betekend dat de vakantie begint. Ik had er zin in en begon me snel om te kleden, iets te eten, en snel richting het station te lopen. Na een klein ritje (2,5 uur) kwam ik aan op het station waar Tim niet veel later verscheen met mijn auto met daarachter zijn speedboot.

We zijn even doorgereden naar een bekend water waar ik al eerder met Tim heb gevist, alleen zouden deze keer de vangsten slechter zijn omdat het waterpeil dramatische was veranderd. Dat bleek ook zo te zijn en we moesten het laten bij 2 kleine snoekjes omdat er nood-weer aan zat te komen. Toen we de boot net op de kant hadden gekregen begon de regenbui dan ook flink tekeer te gaan.

Het leek ons een goed plan om richting Friesland te rijden en het water daar onveilig te maken. We kwamen rond een uurtje of 3 aan bij de receptie waar we de sleutel kregen van het huisje en een plattegrond, eenmaal aangekomen bij het huisje viel ons de lokatie erg mee; aanlegsteiger in de tuin, huisje groot genoeg voor beide, lekker rustig. Nadat we een hapje gegeten hadden zijn we met de boot eropuit gegaan om de snoekbaars te vinden. Zonder enige aanbeet te krijgen gingen we de visplekken stuk voor stuk af, voor we het wisten werd het al laat en zijn we maar terug naar het huisje gegaan met het idee om de volgende dag vroeg te gaan vissen en verder te gaan met de juiste stekken te vinden. Als je eenmaal aanbeten krijgt kan je wel lang op die plek blijven vangen werd mij vertelt.

De volgende dag begon de wekker om 5 uur te loeien en ik kreeg kriebels in mijn buik met de hoop dat we mooie vissen zouden gaan vangen. Dat pakte echter anders uit dan ik gehoopt had en we kwamen terecht in een gigantische plensbui waar we 3 a 4 uur lang in vistte met als resultaat: 7 snoekbaarsjes

Snoekbaars vakantie

Drijfnat gingen we naar huis om eens flink op te warmen en energie te sparen voor de volgende dag. Ik bleef die ochtend iets langer in dromenland dan Tim, die al een paar visjes wist te vangen nog voordat ik wakker was. Rond een uurtje of 10 kwam Tim weer terug met de boot en gingen we een route uitstippelen om met de plug trollend te gaan jagen op snoek. Op de harde wind na viel het weer deze keer wel mee maar de vangsten werden er niet beter op en met lege handen keerde we terug naar het huisje.

Ook deze avond ging Tim nog even vissen op verschillende plekken om de omgeving van het park en wist daarbij nog 3 snoekbaarzen te vangen waarvan er 1tje een leuk formaat had.

Donderdag, dag 4

Ook deze morgen sliep ik even uit tot een uurtje of 10 en Tim keerde terug met een vangst van 7 snoekbaarzen! Ik kon niet wachten om ook op die plek te gaan vissen en at snel mijn ontbijt op en we gingen richting dezelfde visplek. Eenmaal aangekomen op de plek speelde Tim voor gids en liet ons langs de mooiste plekjes varen en daarmee wisten we beide nog 7 snoekbaarzen te vangen van elk ongeveer dezelfde lengte met uitzondering van 1 snoekbaars.

Snoekbaars vakantie Snoekbaars vakantie

Omdat we zo goed hadden gevangen besloten we die avond nog een keer terug te keren op de visplek en een lokale visvriend van Tim zou dan ook nog even langskomen met zijn boot. Na veel gepriel en missers wist Tim gelukkig nog 1 visje te vangen, het leek wel of we de plek leeggevist hadden.....

De vriend arriveerde en na een begroeting ging hij een stukje verderop vissen en wij op onze stek. hij wist er nog 2 te vangen en merkte ook dat de vissen veel voorzichtiger waren geworden. Na een lange tijd geen vis meer op te hebben gezien en veel vis te hebben gemist kreeg ik een flinke dreun op mijn hengel en mijn hart begon sneller te gaan bonken! Hij knalde dwars door mijn slip heen en we wisten allebei dat dit om een beter formaat ging.

Toen de vis vlakbij de boot kwam pakte Tim hem eruit en mocht ik ermee op de foto, een flinke vis voor deze stek!

Snoekbaars vakantie

Na de foto te hebben genomen mocht de vis weer terug het water in en hebben we nog een klein uurtje doorgevist maar meer dan gemiste aanbeten konden we niet krijgen. Het leek ons dan ook een goed idee om het hierbij te laten met een leuke vis als afsluiter!

Visgroeten Tim & Jelle