Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoekbaarzen in de avond

06 jan 2007

Iets anders dan geplanned werd het een latertje vrijdag avond, ik lag om kwart over 6 te slapen met het nodige alcohol in me bloed, hmm dat wordt vast niet lekker opstaan morgen. Na een ruim uurtje ging de wekker al weer, bah, maarja ik had het al afgesproken dus ik sprong onder de douche, kleedde me aan en stapte op me fiets. Percies om 8 uur was ik bij Christian, hij stond al klaar en we liepen naar het water.

Daar aangekomen was het nog steeds redelijk donker, maar onze rood witte dobbers zouden daarin wel goed zichtbaar zijn. Ik was als eerste klaar en wierp in en nog voordat Christian in had geworpen was de eerste snoekbaars als binnen. Een nieuw PR voor mij van 70cm. Helaas door het donker niet zulke mooie foto's omdat als je van te dichtbij flits, reflecteerd de flits teveel op de vis waardoor de foto overbelicht wordt. A fijn toch nog een leuk foto'tje eruit weten te krijgen, weliswaar van een afstand.

Snoekbaarzen in de avond

Christian had helaas de vissen bij elkaar ingevroren en dat resulteerde nu in 1 grote klomp vis waar ik een voorntje vanaf moest zien te breken. Christian had zelf nog een visje van mij dus die ging ondertussen vissen. Terwijl ik bezig was de voorntjes los te krijgen kreeg hij ook beet, sloeg aan en... mis. Helaas voorntje zit er nog aan gewoon weer inwerpen. Een 5-tal minuten later percies hetzelfde, beet, slaat aan en weer mis. Hmm daar moet nu wel verandering in komen. Maar goed 3 maal recht is scheepsrecht en dat gold dit keer. De dobber ging er weer vandoor en deze keer was het wel raak. Een mooie dikke snoekbaars voor Christian, 72cm, ook voor hem een nieuw PR.

Snoekbaarzen in de avond

Ondertussen had ik me voorntje los en besloten we nog even door tevissen op de plek. We kregen geen beet meer en besloten bij een rietkraag te gaan vissen waar ik laatst ook een snoekbaarsje had gevangen, helaas kregen we hier ook geen beet.

Snoekbaarzen in de avond

Het was nu kwart over 9 en we hadden nog 2 uur en 3 kwartier om te vissen, maar om een lang verhaal kort te maken, het beste hadden we al gehad en buiten het feit dat ik 1 rare aanbeet kreeg waaruit wel bleek dat er vis bij zat maar niet genoeg om aan te slaan gebeurde er helemaal niks meer...
Maar toch een leuk ochtendje met 2 mooie snoekbaarzen, lekker weertje in het zonnetje gevist. De vakantie is nu helaas voorbij dus het wordt weer minder vissen maar misschien kan ik af en toe nog een uurtje meepikken.

Groetjes,
Daan.