Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken

10 nov 2009
Snoeken

Vandaag met Gert op stap gegaan. Deze keer zijn we de vele slootjes in zijn woonplaats gaan bestoken. De volgende keer houden we onze sessie in Utrecht.

We begonnen bij een watertje dichtbij een winkelcentrum. Onze viskunsten werden grondig getest omwille de vele winkelwagentjes en fietsen in de sloot. Helaas was de snoek er niet te vinden. Stuk verder gelopen en jawel, ik presteer het om na ruim een jaar lang niks te verspillen mijn fathead in een boom in het water te parkeren.

Een heel stuk verder kwam de eerste actie, in een bocht lag onze rakker verstopt en mocht Gert de eerste vangen. Een leuke vis met 64cm. Wel was deze lelijk beschadigd aan zijn flank, grotere roofvis misschien?

Een stukje verder mocht ik mijn eerste vangen. Net toen ik zat te twijfelen of ik misschien ander kunstaas moest monteren knalde er een leuk snoekje, met 1cm groter dan de vorige, op mijn screaming devil.

Snoeken

Na weer een stuk verder gestruind kwamen we op een iets groter watertje uit. Het was een leuk plasje waar allemaal speeltoestellen voor kinderen stonden. Klimbruggen over het water en ook een vlot waarmee je jezelf over het water kon trekken. Dit leek ons een mooi geimproviseerde boot, haha.

Snoeken

En warempel, na een 5-tal worpen naar het midden had Gert een groene rakker te pakken. Het landen werd een extra sport want zodra we beiden op de rechterkant van het vlot gingen staan maakten we al aardig water. Des al niettemin ging alles vlot!

Snoeken

Verder nog het water afgegooid maar geen aanbeet meer gekregen. We kwamen weer bij een stukje tussen huizen en Gert ving weer een leuk visje. Ook deze was weer goed beschadigd.

Snoeken

Het was een heel mooi uitgestrekt sloten-stelsel tussen de huizen door. Bij 1 van de vele bruggetjes kreeg ik een tik op mijn balzer baars. Nee toch niet, waterplanten. Nee toch vis, een baby snoekje had zich vergist in mijn plugje.

Snoeken

Het begon al een beetje te schemeren en lieten we stukken water voor lief. Alleen nog maar de stukken meepakken met hoge potentie. Terwijl ik een brug afviste zag ik verderop wat witvis springen. Snel ingegooid en laatste, maar ook grootste snoek mocht in het laatste daglicht op de foto!

Snoeken

Een leuke middag met ieder 3 snoeken ook nog eens eerlijk verdeeld!

Groet,
Daan.