Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken in het voorjaar 2015

02 mrt 2015
Snoeken in het voorjaar 2015

Na een last-minute beslissing kon ik toch nog de auto in stappen richting utrecht. Het plan was om met jerkbaits een aantal stekken af te vissen die we onlangs hebben leren kennen.

Beide bewapend met een jerkbait hengel en aan arsenaal aan kunstaas reden we richting het water om de groenjassen te strikken. We begonnen te vissen in een klein slootje waar Daan eerder een leuk snoekjes wist te vangen. Echter liet de snoek niets van zich horen. Op naar stek 2; een klein paaislootje waar wellicht de snoek al zou liggen, omdat de paai erg dichtbij is. In het eerste gedeelte van de sloot 0 actie, totdat we aankwamen bij het beruchte slootje waar ik eerder een video heb opgenomen van een snoekje die mijn spinstreamer drie keer mistte. Deze keer besloot ik een grote had in te zetten met een extra stinger. Daan was zo alert om het weer te filmen. Meteen de eerste worp was het raak en deze keer bleef te snoek wel hangen. De eerste snoek van de dag was een feit!

video Snoeken in het voorjaar 2015

Op de terugweg naar de auto vistte we nog een vrij donkere sloot af die normaal gesproken actie garandeerd. Deze keer was het echter helemaal niks. Op naar stek 3. Deze stek hebben we onlangs ontdekt en heeft Daan een flink aantal dikke snoeken weten te vangen. Vol goede moed begonnen we te jerken bij een sluisje, waar hij eerder een stuk of 8 missers had. Na een klein kwartiertje met verschillend aas te hebben gevist besloten we toch maar door te gaan naar de sloten die erachter liggen.

Al snel wist Daan een leuke snoek uit het riet te lokken en deze op de foto te zetten. Waarna er snel meerdere volgde. Uiteindelijk hebben we 5 snoeken gevangen en een drietal snoeken gemist. Waaronder één hele brute shard attack op de jerkbait. Daar zullen we later voor moeten terugkomen!

Snoeken in het voorjaar 2015 Snoeken in het voorjaar 2015 Snoeken in het voorjaar 2015 Snoeken in het voorjaar 2015