Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken in stadswatertjes in Utrecht

19 okt 2012

Jelle kwam vandaag gezellig langs om in de wateren van Utrecht te vissen. Hij had ook nog een prachtige stek op google.maps gevonden, maar ik wilde eerst even een lekkere ronde te voet maken. Deze ronde had ik een paar weken geleden met Harm ook afgelegd, met de nodige missers, dus dat moest eerst recht gezet worden!

Het weer was prachtig! Rond de 18-20 graden, klein briesje en lekker droog. Vol goede moed gingen we op stap. We begonnen in een sloot waar ik mijn eerste utrechtse visavontuur had beleefd. Het ging toen meteen los met 9 snoeken. Sinds dien daar nog veel snoek gevangen. Vandaag zat er helaas niks. Geen witvis te zien, geen roofvis, geen aanbeten, niks. We besloten verder te lopen.

We begonnen aan het begin of eind van een sloot waar Jelle zijn huidige PR heeft gevangen. Recent waren alle lelies verwijderd en daardoor dreef er, in combinatie met de herfst, redelijk veel blad op het water. We vroegen ons af of de vis nog erg geschrokken zou zijn.
Vele meters verder secuur afgevist, maar geen roofvis te bekennen. Jelle bleef vissen met de toad, ik met een fathead jerkbait.

We kwamen langs een klein watertje, waar in tegenstelling tot de andere plekken, wel witvis zagen. Al snel zagen we een paar kleine snoekjes liggen. Aquarium materiaal. Misschien nog een keer terugkomen om te vangen!

Toen weer verder in de sloot. Na een mooie bocht mocht ik de eerste aanbeet verzilveren. Een leuke snoek van 74cm was een welkome vangst, al hoewel de twee vrouwen die langs kwamen lopen mijn dag ook al goed hadden gemaakt.

Snoeken in stadswatertjes in Utrecht

Het vertrouwen van meteen gegroeid. Een half uurtje later waren we weer in een mooie bocht. Ik zag dat de kant redelijk snel afliep en besloot dat er ongeveer een meter uit de kant iets van een talud moest zijn. Door de brug kon ik in de lengte van dit talud gooien. En meteen raak, een kleine rakker zette nummer 2 op de lijst.

Snoeken in stadswatertjes in Utrecht Snoeken in stadswatertjes in Utrecht

Het stromende slootje verlaten, gingen we naar een mooie vijver waar alle lelies nog intact waren. De hele dag waren we semi professioneel bezig, we hadden nog niet in elkaars lijn geworpen. Natuurlijk moest dit een keer gebeuren, en juist deze worp, toen ik aan de kant zat te klungelen met twee lijnen, zag Jelle een volger achter zijn toad. Een 3-tal worpen later mocht ik het nog kleinere rakkertje verwelkomen. Deze zat zo goed gehaakt, dat een foto overbodig werd. Toch nummer 3!

Snoeken in stadswatertjes in Utrecht

Een stuk later kreeg ik nog een prachtige aanbeet, alleen kon ik deze niet verzilveren. We hebben nog een uur mooie slootjes afgestruind, maar niks gezien/gevangen. Het was weer een prachtige dag!

Groet,
Daan en Jelle