Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken in Utrechtse polder

12 okt 2014

Afgelopen weekend had ik een prachtig, nieuw aangelegde polder gevonden. Deze stond nog niet op google maps en was dus een welkome ontdekking. Met een shadje gooiend kwam ik al snel tot de ontdekking dat het op veel plaatsen erg ondiep was. Geen idee of er al snoek zat en/of hoe groot deze zouden zijn. Na een klein uurtje vang ik een leuke eind 50-er die vol over de shad is heengeschoven. Enthousiast werd Jelle op de hoogte gesteld. Hier moesten we meer uren gaan maken. De afspraak was gemaakt.

Op zaterdagmiddag kwam Jelle langs. Eerst even wat bekend water afgegooid met kunstaas. Op een paar volgers na helemaal geen actie. De snoek was erg passief.

Snoeken in Utrechtse polder

We hebben heerlijk in ons stoeltje gewacht in de hoop op meer aanbeten, deze bleven echter uit. Rond een uur of half 2 verkast naar de nieuwe polder.

Jelle viste met groot aas, ik knoopte er weer klein shadje aan. Ik had redelijk snel succes met een klein snoekje vanuit het riet. Jelle switchte ook naar een shad. Ik kon vervolgens nummer 2 aantikken en kort daarna Jelle zijn eerste van de dag. Het zonnetje kwam onze dag nog completeren. Een heerlijke dag met 4 snoeken. Top!

Snoeken in Utrechtse polder Snoeken in Utrechtse polder Snoeken in Utrechtse polder Snoeken in Utrechtse polder